Google
4.5
Gebaseerd op 35 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Betonlook vloer uitgelicht
YES !! DAT IS HET !!

Betonlook vloer

Een vloer van betonlook ziet eruit als jaren geleden geplaatst beton en kun je goed zelf maken !!

Wat heb je nodig voor een Betonlook vloer?

Welk product heb ik hiervoor nodig?

Snelle VerzendingVoor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis binnen Nederland
Gegarandeerd waterdichtAl onze producten zijn waterdicht, tenzij anders vermeld
Erkend bedrijfOnderscheidende Certificaten
KwaliteitAl meer dan 15 jaar 100% kwaliteit gegarandeerd!

01. Voorbereiding Betonlook vloer

Zorg altijd dat je een gladde strakke vloer hebt voordat je een betonlook vloer gaat aanbrengen. Gebruik een goede egaline of epoxy schraaplaag om de ondervloer glad en strak te krijgen. De epoxy word ook gebruikt als de ondervloer gescheurd is. Samen met eventuele krammen en fijne toeslag kun je met de epoxy de ondervloer weer aan elkaar plakken. Op een nieuwe cementdekvloer / chappe is het helemaal aan te raden om een epoxy schraaplaag te plaatsen. Chappe of cementdekvloeren gaan verzanden , korrelen. En met een epoxy erop niet. Mooie nette egaline vloeren , betonvloeren of cementdekvloeren hebben niks nodig om onze betonlook producten te laten hechten.

Eindelijk gaan we de betonlook vloer maken !!.

Schuur de epoxy even met korrel 24 zodat de pukkeltjes er af zijn. Als je zand hebt gebruikt even met korrel 80 of 120 schuren. Stofzuig alle korreltjes er goed af. Die kom je anders later tegen in je eerste laag !!

Meng je eerste laag met de resin. Gebruik 400 gram resin op 1 kg Beton Floor cement. Je mengsel mag best wat nat zijn. Wil je hem nog natter dan kun je nog 20% water bij mengen. Smeer de eerste laag korrel dikte over de vloer zodat hij helemaal gekleurd is. Doe dit niet te netjes !! Verander van richting waarop je spaant en werk schuin over de vloer. Dat geeft de leukste natuurlijkste uitstraling !

Grote vloeren worden met een grote hoeveelheid aangemaakt. Wij hanteren 12 kg eerste laag en 4,8 ltr resin. In een klein kuipje goed te mengen. De kuip op een hondje ( plankje met wieltjes ) en smeren maar. Zorg dat je steeds verse aanvoer hebt en dat je dat niet zelf hoeft te doen bij een grote vloer.

Scheurreparatie cementdekvloer met krammen
Betonlook vloer evening shadow tweede laag

02. Tweede laag van je betonlook vloer

Schuur je eerste laag even goed voordat je verder gaat. Je kan dit het beste doen met een woodboy / boenmachine en de schuurschijven. Dat gaat super snel en het schuren word door de machine zeer grondig gedaan. Je kan natuurlijk ook met de kleine schuurmachine de vloer schuren. Hoe gladder je de eerste laag schuurt hoe minder schakeringen je zal hebben in je betonlook vloer. Wil je een drukkere betonlook vloer laat dan de oneffenheden wat in je eerste laag zitten.

Let op !! Breng de Beton Cire niet te dik aan , Beton Cire is niet om dikke lagen te smeren !! Je eerste laag op je betonlook vloer gebruik je een 800 gram per m². De dikte is dan amper 1 mm !!

De tweede laag maak je iets dunner aan. De betonfloor cement is ook veel fijner van korrel. Doe wat resin in je mengbak en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Je gebruikt net als in je eerste laag een 400 gram resin op 1 kg poeder. Wil je het mengsel nog wat natter dan kun je maximaal 20% water bijvoegen. Smeer je tweede laag dunnetjes over de eerste zodat deze glad word. Je hebt echt niet veel nodig! Je verbruikt tussen de 250 en 400 gram per m².  Kleur heel de vloer en zorg dat je steeds veranderd van strijkrichting.

03. Afwerken van de betonlook vloer

Schuur de betonlook vloer tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook met 240 of nog fijner schuren. Plaats de impregneer met een was applicatie set of gebruik een platte mop. Maak je vloer even goed nat. Zorg dat je nat in nat blijft werken !! Na een half uurtje is de impregneer droog en kan de matte PU sealer opgerold worden. Dit kun je in 1 keer doen. Gebruik een grote roller , we hebben rollers van 25 cm en zelfs van 50 cm om je betonlook vloer professioneel af te werken. Zorg dat je steeds nat in nat werkt en rol je PU goed uit !!

Lees ook de Beton Cire vloer pagina.

Beton Cire vloer smeren

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je Beton Cire en Beton Floor Cire op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste betonlook vloeren, badkamers en trappen, met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog eens 10% korting op je benodigde Beton Cire.

Beton ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren. Heb je vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.

Alles wordt duurder behalve bij Beton Aparte!