Google
4.5
Gebaseerd op 35 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Terras van beton zwevend terras met zwembad
Dit wil ik ook !

Terras van beton

Een supergaaf terras van beton maak je met onze producten !

Wat heb je nodig voor een terras van beton ?

Een terras van beton word gemaakt om lang mee te gaan. In de wegenbouw en industrie al heel lang een gekend product en de laatste jaren hebben particulieren ook oog voor de duurzaamheid van een betonnen terras.

Voorbereiding Terras van beton ;

Het terras van beton word minimaal 10 cm dik gemaakt op een zandbed of een gebroken puin ondergrond. Kistwerk word rond het terras gemaakt op de hoogte van het uiteindelijke terras. Op het zand word folie gelegd met daarop betonblokjes of afstandhouders. Hierop word de wapening geplaatst. Houd ruim overlap en laat rondom een 5 cm ruimte dat de wapening vrij ligt van muren of kistwerk. Plaats een randfoam tegen de bestaande woning om het terras volledig los te houden van de woning. Houd de randfoam een 10 cm hoger dan het terras moet worden. De randfoam beschermt dan gelijk ook uw metselwerk , muren en dorpels.

Welk product heb ik hiervoor nodig?

Snelle VerzendingVoor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis binnen Nederland
Gegarandeerd waterdichtAl onze producten zijn waterdicht, tenzij anders vermeld
Erkend bedrijfOnderscheidende Certificaten
KwaliteitAl meer dan 15 jaar 100% kwaliteit gegarandeerd!

Terras van beton storten / betonneren ;

Als de voorbereidingen gedaan zijn kan de beton erin 😊. De beton bestel je bij een betoncentrale in de buurt. Zeg tegen hun dat het voor een terras is dat gevlinderd word. Dan krijg je zeker het goede betonmengsel. De centrale kan de beton ook kleuren , u kan tot 5% zwarte kleurstof bij laten voegen. U krijgt dan een terras dat lijkt op Belgisch Hardsteen. De beton word geleverd met een grote vrachtwagen , houd hier rekening mee !! De beton word meestal met een betonpomp en slangen naar het terras gepompt. Het beton word verspreid , vlak geharkt en met een aluminium vloerenrij of een ronde drijvende rij al mooi vlak en al glad gemaakt. De kantjes worden met een plakspaan  of magnesium handspaan gedaan.

Terras van beton vlinderen / polieren ;

Als je op de beton kunt staan kan deze gevlinderd of in Belgie gepolierd worden. Met een vlindermachine of kanten machine en een schijf eronder word de beton geschuurd. De kantjes worden met een kanten machine gedaan en met de handspaan. Je kan deze kanten machine / vlinder machine ook bij ons huren. Wanneer de beton fijn geschuurd is word de schijf eraf gehaald en word de beton dicht gelegd met alleen de spanen onder de machine. Als de beton nat is dan staan deze bijna plat. Is de beton droog dan staan de spanen veel schuiner. Hoe droger hoe hoger , hoe natter hoe platter is de regel. Laat het terras helemaal door vlinderen of polieren. Jouw betonnen terras word dan glad en is makkelijk schoon te houden. Plaats de NANO densifier met een dweil of vergifspuit gelijk na het vlinderen. Dan kan het product al gaan werken en de beton is beschermt tegen uitdrogen. Later kan er nog een impregneer worden geplaatst voor nog meer bescherming.

Terras van beton floaten ;

Je kan je terras van beton ook maken zonder te vlinderen / polieren. Dit doe je met de magnesium afwerkspaan en de blauwe afwerkspaan. Gelijk na het storten ga je met de magnesium afwerkspaan over de verse beton heen. Je staat naast de je terras zet de spaan op de rand en duw de spaan naar voren met de steel. Je gaat steeds met de spaan op en neer en je versteld de spaan door aan de steel te draaien. Dit is even oefenen om de juiste schuinte te hebben. Je zal zien dat de beton steeds gladder word naarmate je meer over de beton gaat. Als de beton al mooi is dan kun je de blauwe afwerkspaan gebruiken om je terras nog gladder te maken. Dit word natuurlijk nooit zo glad als een gevlinderde / gepolierde betonvloer.

Bekijk ons beton fotoalbum voor meer inspiratie.

Oprit van beton antraciet 1 beton foto album
Terras van beton zwevend terras met zwembad

Afwerken van het terras van beton ;

Als de beton hard is geworden kunnen de kisten verwijderd worden. Met een slijptol met diamant blad of diamant kom worden de kantjes van het betonnen terras een beetje gebroken en de zaagsneden geplaatst. Nadat de vloer gezaagd is word deze ingespoten met de NANO densifier. De toplaag word dan dichter door de silicium silicaten. Lees onze blog over het nut van de NANO densifier.

Houd er rekening mee dat beton gezaagd moet worden om scheuren te vermijden. Met deze zaagsneden word het terras nog mooier. Grote tegels met een doorlopend motief maken het terras af en voorkomen scheurvorming. Een makkelijke diamantzaag machine van Festool op geleiders kun je bij ons huren.

Onderhouden van een betonnen terras

Een betonnen terras schoonmaken kan heel goed met de stripper en een schrob machine. Het terras goed nat maken met een emmer aangemaakte stripper. Schrob met een boenmachine het terras even goed en laat de reiniger zijn werk even doen. Spoel het terras even goed af met schoon water nadat je met de schrobmachine het terras heeft schoongemaakt. Als het terras droog is kun je de vloer nog eens behandelen met de NANO of met de impregneer voor betonvloeren. Is het terras heel erg ruw geworden kun je met schuurschijf korrel 80 of 120 het terras weer wat gladder schuren of met de diamant pads je terras polijsten.

Lees meer over het onderhouden van je betonnen terras op onze tips blog Help mijn betonnen terras is niet meer mooi!

Terras van beton zwevend terras met zwembad 2

Machines nodig ?

Als je een boenmachine van Numatic nodig hebt of een kantenmachine kun je deze machines tegen een heel gunstig tarief bij ons huren.

Beton ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren. Heeft u vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.

Alles wordt duurder behalve bij Beton Aparte!