Beton Cire aanrechtblad

Betonlook keukenblad of werkblad zelf maken?

Een Beton Cire aanrechtblad of keukenblad wordt in 2 lagen op M.D.F. geplaatst. De eerste laag geeft de effecten en met de tweede laag trek je hem zo glad je wilt, even wat beter schuren om een betere verdichting te krijgen, impregneren en sealen.

Voorbereiding Beton Cire aanrechtblad

Gebruik bij voorkeur M.D.F. als u zelf iets maakt , is het een oude ondergrond deze eerst star en hard maken voordat de Beton Cire geplaatst kan worden.

Voor de voorbereiding geldt hoe strakker het aanrechtblad is , hoe beter en mooier het eindresultaat zal zijn.

Verbindingen goed en vol verlijmen , eventueel ook nog tackeren. Zorg dat het hout elkaar raakt om een goede verlijming te garanderen! Gebruik geen schroeven!

Na droging de lijmklemmen verwijderen en de hoeken afkanten , dit kan met een schaaf of met de schuurmachine. Toch nog kiertjes en spleten deze opvullen met epoxy of een houtlijm / schuursel mengsel.

Het  M.D.F. keukenblad even goed schuren om de vettige laag te verwijderen en even voorbehandelen met de E.P. 6060 , epoxy-primer en eventueel inzanden..

Bij gebruik voor buiten altijd ook de onderkant meenemen , binnen kan het met enkel de EP 6060 op de onderkant of een ander vochtscherm.

Als u ook een voet van Beton Cire wilt raden wij aan de onderkant mee te smeren en nadien een trespa onderkantje te bevestigen , na plaatsing netjes afkitten..

Aanbrengen van de Beton Cire

Een veel gemaakte fout is het aanbrengen van een te dikke laag.  350-400 gram per m2 is de aanbevolen hoeveelheid en u dient deze niet te overschrijden. Hoeken niet te scherp houden en voorzetten met een hoekschopje. De dikte van de laag is dan amper 1 mm. De 2de laag breng u op na het aandrogen en schuren van de voorgaande laag. De tijd tussen de lagen is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temparatuur. (2-4 uur)

Afwerken van uw BetonLook Aanrechtblad

Om uw aanrechtblad waterdicht en vlekbestendig te maken moet deze volgens onze instructies ( zie ook het werkblad) afgewerkt worden met een impreneer vloeistof en een sealer. Makkelijk aan te brengen met een rollertje. Onderhouden met vloerwas en u heeft een luxe betaalbare aanrecht die jaren mooi blijft.

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe u Beton Cire en Beton Floor Cire  op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste keukenbladen,aanrechtbladen en werkbladen, met de minste inspanningen op. Schrijf u dus in voor de workshop.  (als u al een bestelling heeft geplaatst heeft u een code ontvangen waarmee u 25 EUR korting krijgt bij het inschrijven)

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze producten of prijzen? Neem dan contact met ons op via: info@beton-aparte.be of tel: +31(0)13-2070015.

Nieuwsbrief