Beton Cire badkamer

Betonlook badkamer, een stoere strakke industriele wandafwerking.

Een Beton Cire badkamer wordt in 2 lagen geplaatst. De eerste laag geeft de effecten en met de tweede laag trek je hem zo glad je wilt. Het doe-het-zelf beton cire badkamer pakket bevat alle benodigde verbruiksmaterialen  in de juiste verhoudingen.

Voorbereiding Beton Cire Badkamer

Voor de voorbereiding geldt hoe vlakker en strakker de Beton Cire badkamer is , hoe beter en mooier het eindresultaat zal zijn. De vloer kan uitgevlakt worden met egaline of bij grove oneffenheden met egaline met zand. Om nog langer de Beton Cire te kunnen verwerken kunt u een universele primer gebruiken. U heeft dan aanzienlijk meer tijd om de Beton Cire netjes in uw badkamer te plaatsen. Een universele primer is goed om de zuiging uit de wand te krijgen.

Tegelwerk op de wanden altijd eerst glad trekken met een goede stuk, en dan altijd eerst goed primeren om een gelijke zuiging te verkrijgen en zo het door tekenen van uw tegels te voorkomen. Als u na de eerste laag de tegels nog ziet kunt u het beste nog een keer goed primeren. Als de tegel nog tekent na de tweede laag kunt u nog een derde of vierde laag aan brengen. Steeds goed primeren met een universele primer om een universele zuiging te krijgen. Ga niet door met het sealen van de badkamer voordat u tevreden bent want dan moet u weer helemaal opnieuw beginnen.

Dankzij de epoxy EP 6900 verbetert u de mechanische eigenschappen van de vloer en kunt u rustiger werken omdat de vloer nu geen vocht meer opzuigt. De verwerkingstijd van uw aangemaakte Beton Floor Cire mortel is daardoor beduidend langer, en heeft u meer tijd om bij grotere vloeren de eerste laag ook perfect aan te brengen. Wanden in de badkamer behoeven een andere primer , namelijk een universele primer voor zuigende ondergronden.

Aanbrengen van de Beton Cire Xtra

Een veel gemaakte fout is het aanbrengen van een te dikke laag. Beton Cire is niet gemaakt voor dikke lagen.
400-500 gram per m² is de aanbevolen hoeveelheid voor uw eerste laag. Het beste is om dit niet te overschrijden.
De dikte van de laag is dan amper 1 mm. Nadat de eerste laag goed droog is geworden kunt u schuren en de tweede laag plaatsen. De tijd tussen de lagen is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur. (  2-4 uur).

Afwerken van uw Beton Cire Badkamer vloeren, wanden en ombouw

Om de betonstuc in uw badkamer waterdicht en vlekbestendig te maken moet de BetonCire volgens onze instructies ( zie ook het productblad) afgewerkt worden met een impregneer vloeistof en de 2-K PU sealer. Heel makkelijk aan te brengen met een viltrollertje. Uw Beton Cire Badkamer blijft nu, met minimaal onderhoud, jarenlang goed.

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe u een fraaie Betonlook Badkamer realiseert met Beton Cire (soms dus ook Betonstuc genoemd) en Beton Floor Cire  en hoe u het op de juiste manier aanbrengt en afwerkt. Dat levert de mooiste betonnen badkamers met de minste inspanningen op. Schrijf uzelf nu in voor de workshop en geniet van mooie aanbiedingen voor de workshoppers op deze workshop dag. Mail ons uw gewenste datum en we zullen u inplannen. De workshops worden op zaterdag in Baarle Nassau / Hertog gegeven en beginnen om 9.30 en zijn rond 12.30 weer voorbij.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze producten of prijzen? Neem dan contact met ons op via: info@beton-aparte.be of tel: +31(0)13-2070015.

Nieuwsbrief