Beton Cire tafel

Een tafel van Beton Cire word in 2 lagen op M.D.F. geplaatst.

Voorbereiding Beton Cire tafel

Gebruik bij voorkeur M.D.F. als u zelf iets maakt, is het een oude ondergrond deze eerst star en hard maken voordat de Beton Cire geplaatst kan worden.

Voor de voorbereiding geldt hoe strakker het tafel blad is, hoe beter en mooier het eindresultaat zal zijn.

Verbindingen goed en vol verlijmen, eventueel ook nog tackeren. Zorg dat het hout elkaar raakt om een goede verlijming te garanderen! Gebruik geen schroeven!

Na droging de lijmklemmen verwijderen en de hoeken afkanten , dit kan met een schaaf of met de schuurmachine. Toch nog kiertjes en spleten deze opvullen met epoxy of een houtlijm / schuursel mengsel.

De M.D.F. even goed schuren om de vettige laag te verwijderen en even voorbehandelen met de E.P. 6060 epoxy-primer, en eventueel inzanden..

Bij buitengebruik altijd ook de onderkant meenemen, binnen kan volstaan worden met onze EP 6060 op de onderkant of een ander vochtscherm.

Als u de poten ook in de Beton Cire wilt uitvoeren, raden wij aan de onderkant mee te smeren en nadien een trespa plaatje te bevestigen of plastic pootjes te gebruiken om direct contact met grond uit te sluiten.

Aanbrengen van de Beton Cire

Een veel gemaakte fout is het aanbrengen van een te dikke laag. 350-400 gram per m2 is de aanbevolen hoeveelheid en u dient deze niet te overschrijden. De dikte van de laag is dan amper 1 mm. De 2de laag breng u op na het aandrogen en schuren van de voorgaande laag. De tijd tussen de lagen is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temparatuur. (2-4 uur)

Afwerken van uw tafel

Om de tafel waterdicht en vlekbestendig te maken moet deze volgens onze instructies ( zie ook het werkblad) afgewerkt worden met onze impreneer vloeistof en de sealer. Deze zijn makkelijk aan te brengen met een rollertje. Onderhouden met vloerwas en u heeft een luxe betaalbare tafel die jaren mooi blijft. Laat de Beton Cire tafel niet continu in weer en wind staan , gebruik onder een afdak of afdekken is aan te raden. Als het echt permanent voor buiten is, kan er beter met beton gewerkt worden.

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe u Beton Cire en Beton Floor Cire  op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste badkamers met de minste inspanningen op. Schrijf u dus in voor de workshop.  (als u al een bestelling heeft geplaatst heeft u een code ontvangen waarmee u 25 EUR korting krijgt bij het inschrijven).

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze producten of prijzen? Neem dan contact met ons op via: info@beton-aparte.be of tel: +31(0)13-2070015.

Nieuwsbrief