Beton Cire wastafel

Super strakke industriele beton look wastafel met Beton cire.

Een wastafel of badkamer meubel van Beton Cire word in 2 lagen op M.D.F. geplaatst. De eerste laag geeft de effecten en met de tweede laag trek je hem zo glad je wilt.

Voorbereiding Beton Cire wastafel

Gebruik bij voorkeur M.D.F. als u zelf iets maakt , is het een oude ondergrond deze eerst star en hard maken voordat de Beton Cire geplaatst kan worden. Keramiek en staal eerst goed ontvetten en insmeren met een primer voorzien van zand.

Voor de voorbereiding geldt hoe strakker de wastafel is, hoe beter en mooier het eindresultaat zal zijn.

Verbindingen goed en vol verlijmen, eventueel ook nog tackeren. Zorg dat het hout elkaar raakt om een goede verlijming te garanderen! Gebruik geen schroeven!

Na droging, de lijmklemmen verwijderen en de hoeken afkanten, dit kan met een schaaf of met de schuurmachine. Kiertjes en spleten opvullen met epoxy of een houtlijm / schuursel mengsel.

De M.D.F. even goed schuren om de vettige laag te verwijderen en even voorbehandelen met de E.P. 6060, epoxy-primer en eventueel inzanden.

Bij buitengebruik altijd ook de onderkant meenemen , binnen kan het met enkel de EP 6060 op de onderkant of een ander vochtscherm.

Contact met de vloer vermijden d.m.v. trespa onder de voet te bevestigen en nadien te kitten.

Zorg voor voldoende afschot in de wastafel.

Aanbrengen van de Beton Cire

Een veel gemaakte fout is het aanbrengen van een te dikke laag.  350-400 gram per m2 is de aanbevolen hoeveelheid en u dient deze niet te overschrijden. Gebruik inwendige en uitwendige hoekschopjes om een goede verdichting te bereiken. De dikte van de laag is dan amper 1 mm. De 2de laag breng u op na het aandrogen en schuren van de voorgaande laag. De tijd tussen de lagen is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temparatuur. (2-4 uur)

Afwerken van uw wastafel of badkamer

Om de wastafel waterdicht en vlekbestendig te maken moet deze volgens onze instructies ( zie ook het werkblad) afgewerkt worden met een impreneer vloeistof en een sealer. Makkelijk aan te brengen met een rollertje. Onderhouden met vloerwas en u heeft een luxe betaalbare wastafel die jaren mooi blijft.

Volg een Workshop Beton Cire voor het beste resultaat

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe u Beton Cire en Beton Floor Cire  op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste badkamers met de minste inspanningen op.

Schrijf u dus in voor de workshop.  (als u al een bestelling heeft geplaatst heeft u een code ontvangen waarmee u 25 EUR korting krijgt bij het inschrijven).

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze producten of prijzen? Neem dan contact met ons op via: info@beton-aparte.be of tel: +31(0)13-2070015.

Nieuwsbrief