Google
4.5
Gebaseerd op 35 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Wat is woonbeton eigenlijk
Wat is woonbeton ?

Wat is woonbeton eigenlijk?

Woonbeton is een verzamelnaam voor minerale vloeren die geschikt zijn gemaakt om op te kunnen leven. Dat kan een gevlinderde / gepolierde betonvloer zijn maar ook de kiftbetonvloeren , de minerale cementgebonden giet vloeren en de beton cire vloeren. Eigenlijk alle vloeren die bestaan uit minerale ( natuurlijke ) materialen zoals cement , zand en of grind.

Snelle VerzendingVoor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis binnen Nederland
Gegarandeerd waterdichtAl onze producten zijn waterdicht, tenzij anders vermeld
Erkend bedrijfOnderscheidende Certificaten
KwaliteitAl meer dan 15 jaar 100% kwaliteit gegarandeerd!

!! Woonbeton van echt beton.

Een echte betonvloer die gevlinderd / gepolierd is is nog niet geschikt om op te wonen en te leven. Deze vloeren zijn keihard maar heel poreus. Deze vloer kan beter tegen een heftruck die omvalt dan tegen een wijntje. Dit zijn de echte industriële betonvloeren die in magazijnen en werkplaatsen gebruikt worden. Ze kunnen heel veel druk weestaan en zijn hufter-proof. Echter niet zo leef vriendelijk en al helemaal niet goed te dweilen. Een gevlinderde / gepolierde betonvloer is nog veel te poreus. Deze vloeren moeten nog behandeld worden om een woonbeton te kunnen zijn. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor afhankelijk van je look en feel en je wensen. Een betonvloer kun je polijsten met diamant , deze vloeren worden altijd heel glimmend. Je kan een betonvloer polymeren , dan blijft de vloer nog wat matter. En je kan de vloer behandelen met een sealer. Deze sealers zijn er in mat , zijdeglans en hoogglans.

Onderhoud ; deze vloeren zijn niet voor iedereen geschikt. Zeker niet de gepolijste en de polymeer uitvoeringen. Eigenlijk zijn dit net natuursteen vloeren. Niet iedereen kan daar mee omgaan. Als je deze vloeren goed bij houd worden deze mooier met de tijd en gaan een leven lang mee. Ze zijn absoluut hufter-proof maar niet zo vlek resistent. De vlekresistentie is bij gesealde vloeren een heel stuk beter , echter dan is de vloer niet meer hufter-proof en kun je beschadigingen in de sealer krijgen. Iedere 3 – 5 jaar zal deze vloer weer in de sealer gezet moeten worden.

!! Woonbeton van kiftbeton

Een kiftbeton vloer is een echte werkplaats vloer en ook niet zo geschikt om op te wonen en te leven. Deze vloeren hebben net als beton nog een afwerking nodig om op te kunnen dweilen en bij te houden. Dit kan door middel van sealen , polymeren of epoxy te gebruiken.  Polijsten zal met deze vloeren meestal niet gaan. Wil je een matte look dan kun je kiezen tussen polymeer en een matte PU sealer , wil je een glanzende look dan kun je glasepoxy of een glanzende sealer gebruiken. Bij deze vloeren gaat een seal laag veel langer mee dan op een betonvloer. Dit komt omdat een kiftbeton vloer veel opener is dan een betonvloer en de sealer makkelijker in kan dringen. Het verbruik van sealers en polymeer op een kifbeton vloer zal wat meer zijn dan op een gevlinderde betonvloer.

Onderhoud ; net als een betonvloer moet deze vloer goed worden onderhouden. Je krijgt een kiftbetonvloer niet in 1 keer helemaal verzadigd met de polymeer en de matte PU sealer moet je wel eens schuren en opnieuw doen.

!! Woonbeton van Beton Cire

Een beton cire vloer is een dunne afwerking die op een bestaande chappe / cementdekvloer of zelfs tegelvloer word geplaatst. Het is een heel dunne cementen overlaging die heel geschikt is renovatie , renoveren zonder slopen. In de beton cire zitten al kunststoffen die deze laag veel geschikter maakt om op te wonen en te leven. Het is een heel natuurlijk ogende vloer die ook nog eens waterdicht is. Je kan beton cire zelfs in de douche gebruiken. Deze vloeren zijn zeker niet hufter proof en worden daarom ook niet in een industrie pand gebruikt. Deze vloeren zijn geschikt tot een kantoor toe.

Onderhoud ; in tegenstelling tot een betonvloer of een kiftbeton is het onderhouden van een beton cire vloer hetzelfde als een linoleum of zeil. Heeft weinig extra onderhoud nodig dan de normale dweilbeurt of stofzuig beurt. Vet wel direct verwijderen want die kan vlekken geven. Klein dingetje , laat de beton cire niet uitdrogen !! Gebruik onze polymeer als de vloer flets word. Net als bij je auto , als je het volledige programma doet dan is de wagen weer helemaal happy en dat zie je.

!! Woonbeton van minerale gietmortel

Een minerale betonlook vloer is een gietbare cementgebonden gietvloer. Deze vloeren worden steeds meer gebruikt om de lage kostprijs per m² en de uitzonderlijk hoge sterkte. Deze vloeren halen makkelijk de 25 n/mm² en dat is veel. Ze zijn geschikt voor woningen , kantoren en winkel ruimtes.

Onderhoud ; als je een PU sealer op je minerale gietvloer hebt zitten dan doe je het onderhoud met de polymeer. Deze zorgt dat de polyurethaan niet uitdroogt. Je gebruikt deze wanneer de vloer flets word.

Woonbeton begin
Wat is woonbeton eigenlijk

!! Wat is woonbeton geschiedenis

Vanuit het brutalisme een stroming binnen de modernistische architectuur kwam er steeds meer vraag naar beton. Niet alleen voor funderingen of industrie vloeren maar ook als afwerking binnen gebouwen. Heel veel architecten schreven meer beton als afwerking voor in hun projecten. Waaronder steeds meer vloeren. Met de nodige problemen natuurlijk. Je ziet dat nog steeds als er niet goed over beton is nagedacht. Dit ontwikkelde het polijsten , de polymeren , de sealers en de andere beton look afwerkingen. De minimalistische uitstraling ven beton trekt nu ook veel consumenten aan. De kinderziektes van het begin zijn er wel een beetje uit en beton word ook steeds meer toegepast in woonomgevingen. Buiten met echt beton , terrassen en opritten. In huis met woonbeton in zijn verschillende toepassingen of met een kunststof gebonden betonlook.

!! Voorbeelden van woonbeton

Je kunt woonbeton voor vrijwel alle vloeren gebruiken:

  • Badkamer
  • Keuken
  • Kantoor
  • Woonkamer
  • Slaapkamer
  • Etc.

De foto hiernaast is een slaapkamer met veel betonnen details. Vloer , wand en plafond zijn van beton.

Betonvloer in huis uitgelichte afbeelding

Beton ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré / woonbeton van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de woonbeton variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren. Kijk in onze beton shop naar de beton gereedschappen en de afwerkmogelijkheden. Heb je vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je Beton Cire op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste badkamers, vloeren en werkbladen, met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog 10% korting op de Beton Cire.

Alles wordt duurder behalve bij Beton Aparte!