Betonvloer polymeren

Met polymeer kun je makkelijk je eigen betonvloer behandelen. Een betonvloer polymeren doe je gewoon met een dweil. Drie keer dweilen op een schone gepolierde / gevlinderde betonvloer, nachtje laten drogen en klaar.

Wat heb je nodig om zelf je betonvloer te polymeren;

Stap 01. Je eigen betonvloer polymeren, het begin;

Je betonvloer is al gestort en mooi glad gepolierd / gevlinderd. Deze behandeling kun je al na 14 dagen doen op je nieuwe betonvloer. Een polymeer afwerking is namelijk damp doorlatend en je betonvloer kan onder de polymeer nog gewoon drogen. Gebruik geen curing compound op je betonvloer!! Curing compound is heel moeilijk te verwijderen. Dek je betonvloer na het polieren af met folie om te snelle droging tegen te gaan.

Voordat je gaat beginnen met het polymeren van je betonvloer schuur je de stukken die niet zo glad zijn, langs de kant en rond kolommen bijvoorbeeld,  even glad met een excentrische schuurmachine en schuurpapier korrel 80 en / of 120. Een klein ribbeltje krijg je weg met korrel 120 , is het een zwaardere ribbel gebruik dan korrel 80. Als alles glad is even goed stofzuigen en dweilen.

Vuile of oude betonvloer in huis

Heb je een oudere betonvloer of is je betonvloer al vies door het bouwen maak dan je betonvloer schoon met de Stripper . Dit is een chemische reiniger die een groot scala aan vervuiling op kan lossen, oude was lagen, oude polymeer, zeepresten en vet lossen op door deze professionele stripper. Maak de betonvloer even goed nat met schoon water en maak een emmer stripper – water mengsel aan. Houd de vloer minimaal 10 minuten goed nat zodat de chemische reiniger zijn werk kan doen. Niet laten indrogen ! Schrob de vloer even goed met de boenmachine met de zwarte pad er onder, als alles goed schoon is het vuile water opzuigen. Spoel de vloer af met schoon water. Zuig steeds het vuile water goed op! Nu is je vloer schoon en kan die drogen.

Stap 02. Je betonvloer impregneren

Voordat je kunt gaan polymeren ga je de betonvloer eerst impregneren. Je betonvloer moet schoon zijn en er droog uitzien als je gaat impregneren. De impregneer die je gebruikt is de impregneer kleurverfrisser. Deze impregneer verfrist je betonvloer en geeft een goede aanhechting voor de later op te brengen polymeer. De impregneer is readfy to use en je dweilt de impregneer met een vlakmop of het was applicatie systeem makkelijk over de vloer. Gewoon even goed natmaken met de impregneer. Je zal op een nette betonvloer een 50 gram per m² verbruiken. Een heel poreuze betonvloer zal meer verbruiken. Heb je een heel poreuze betonvloer impregneer die dan 2 keer. Je kan dit goed zien als je impregneer droog is. Je betonvloer moet nu overal een eiglans hebben. Heb je grote doffe plekken impregneer dan nog een keer. Je kan je dweil of wollen hoes schoonmaken met water. Je kan deze dan straks weer gebruiken voor de polymeer.

Stap 03. Je betonvloer polymeren

Na ongeveer een uurtje is de impregneer droog. Dit zal in de winter en op vochtige dagen misschien wat langer duren. Je betonvloer is droog als de donkere plekken weg zijn. Maak nu de betonvloer even goed en egaal nat met je dweil of was applicatie set. Laat geen polymeer plassen liggen. Na weer een uurtje is je betonvloer weer droog genoeg om je betonvloer voor een tweede keer te polymeren. Nachtje slapen en je kan je huis inrichten.

Stap 04. De betonvloer onderhouden

De eerste week een beetje voorzichtig met water. Gebruik een stofzuiger, swiffer of licht vochtige dweil of doek om je vloer schoon te maken. De polymeer moet nog verharden en lost nog op in water. Mors je iets of laat je iets vallen dan ruim je dat natuurlijk altijd gelijk op. De vloer dweilen doe je met gewoon water als de vloer niet vuil ziet. Gebruik niet steeds het vervuilde water bij het dweilen ! Is je betonvloer wel vies gebruik dan een zachte reiniger, wij hebben de PU reiniger hiervoor. Deze reiniger laat de polymeer laag intact en laat geen zeepresten achter. Op een gegeven moment zal de polymeer op de veel belopen stukken eraf gelopen worden. Dweil deze stukken weer even goed in met de pure polymeer.  Dit zal je in het eerste jaar meer moeten doen dan later. Dit komt omdat de beton word verzadigd met de werkzame polymeren die in de vloeistof zitten verwerkt en de vloer steeds dichter komt te zitten. Je kan meer lezen op de pagina hoe onderhoud ik mijn gepolymeerde betonvloer.

payments