Betonvloeren

Hoe onderhoud ik mijn gepolijste betonvloer

Betonvloer-polijsten

Je hebt een mooie gepolijste betonvloer in je nieuwe woning. Maar hoe onderhoud je deze mooie vloeren ? Gepolijste betonvloeren zijn super hard en kunnen heel goed tegen een stootje, echter ze zijn ook van natuurlijke materialen gemaakt die nooit geheel dicht zijn en daardoor ook makkelijk vlekken veroorzaakt. Je gepolijste betonvloer word ieder jaar mooier en makkelijker in onderhoud, mits je deze goed gebruikt. Als je de gepolijste betonvloer niet goed behandeld dan is het een last voor je leven net als een marmeren vloer of een andere natuursteen vloer. Hier leggen we stapsgewijs uit hoe je dat doet en wat je zeker niet moet doen.

Het geen we hieronder aangeven is natuurlijk heel afhankelijk van je eigen gebruik. Doe je altijd je schoenen uit in huis dan zal de frequentie helemaal anders zijn. Heb je een dag niet in huis geweest dan hoef je natuurlijk niet te stofzuigen. Heb je een feestje gehad dan zal je moeten dweilen ook al is dat nog geen week geleden. Onderstaande is een richtlijn om je gepolijste betonvloer goed te onderhouden

Verwijder vet en vuil altijd direct;

Je nieuwe gepolijste betonvloer is behandeld met een impregneer en een dweilwas. Deze producten beschermen je betonvloer al redelijk goed, echter je vloer is nog niet geheel verzadigd. Het geheel verzadigen van je betonvloer zal met de loop van de tijd gebeuren. Zeker in het begin zal je vuil en zeker vet direct moeten verwijderen. Zeker als je ook vloerverwarming hebt dan is dat echt een must. Als je een stukje worst of salami op je vloer laat liggen dan zal het vet in je betonvloer trekken. Je salami is dan net chips geworden en het vet is in je vloer getrokken. Super jammer want dat krijg je er moeilijk weer uit.

Vermijd bijtende producten;

Beton is een heel mooi product echter er zitten ook nadelen aan beton. Beton kan echt niet tegen zuren. Een zuur zal de cement uit je betonvloer vreten waardoor deze minder dicht zal zijn en erger zal vervuilen. Deze schade kun je alleen weg krijgen door opnieuw te polijsten. Dat is een best duur procedé zoals je weet.

Dagelijks stofzuigen of swifferen;

Dagelijks je vloer even stofzuigen zeker als je nog zand rond je woning hebt zal je betonvloer langer mooi laten zijn. Zand heeft namelijk een heel erg schurende werking waardoor je betonvloer ook weer open zal gaan staan wat je niet wil hebben. Je ziet het heel goed bij een gepolijste betonvloer. Daar word je betonvloer dof en flets en zal dan veel moeilijker te dweilen zijn.

Wekelijks dweilen met een goede reiniger;

Wekelijks is je gepolijste betonvloer toe aan een goede dweilbeurt. Gebruik een goede reiniger en geen zeep achtige producten. Een goede reiniger laat je waslaag in takt en zal enkel reinigen. Let daarbij op dat je met een schoon water – reinigingsmiddel mengsel dweilt. Als je dweilwater vuil is zal je dat vuil over je betonvloer gaan verspreiden wat weer een vuile look geeft. Twee emmers gebruik je om goed te dweilen, de ene met schoon water met het reinigingsmiddel. De tweede met gewoon schoon water waar je de dweil even in uitspoelt voor je die in je schone emmer doet en verder dweilt.

Maandelijks je betonvloer even oppoetsen en waar nodig dweilwas bij plaatsen;

Iedere maand even met een boenmachine door je woning lopen zal je vloer heel erg goed doen. Dit lijkt heel veel werk maar je zal zien dat je met een goede machine dit zo hebt gedaan. En hoe ouder je vloer is zal dit nog makkelijker gaan als de eerste keren. Misschien is het goed om hier een machine voor te kopen. Karcher heeft fantastisch fijne machines die niet duur zijn en waar je je vloer goed mee kan opboenen. Boenmachine Home & Garden | Kärcher. Met deze machine kun je je betonvloer niet polijsten maar voor het boenen is het een betaalbaar en goed machientje. Heb je zelf al een professionele boenmachine dan kun je die natuurlijk ook gebruiken. Met de witte pads boen je de betonvloer weer naar hoogglans en je dweilwas zal steeds dieper in je betonvloer trekken en je betonvloer steeds dichter worden. Heb je doffe plekken dan dweil je op de doffe plek weer wat dweilwas op en boen je deze in als die weer droog is. Je zal zien in de hal en rond de eettafel dat daar je dweilwas eerder herplaatst zal moeten worden.

Jaarlijks je betonvloer goed strippen en weer behandelen;

Jaarlijks je betonvloer even goed onder handen nemen is altijd goed. Je gebruikt de stripper en een boenmachine met zwarte pad om alle was en vuil van je betonvloer te krijgen. Zuig het vuile water op met een waterzuiger. Je betonvloer is dan weer schoon en je kan weer een laag dweilwas op plaatsen en die weer inboenen met de witte pad. Je zal zien dat je steeds minder moeite moet doen om je vloer te onderhouden omdat deze steeds dichter gaat zitten. Is je vloer wat ruw geworden door zand of andere dingen polijst je vloer dan weer even met de groene diamantpad voordat je de dweilwas plaatst. Zo ben je verzekerd van een vloer die jou overleeft.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments