Betonvloer polijsten

Een betonvloer die gevlinderd is of gepolierd kun je makkelijk zelf polijsten en beschermen. Gepolijst beton heeft altijd een glanzende look. Wil je liever een mattere look kijk dan bij de matte afwerking betonvloeren.

Wat heb je nodig om zelf je betonvloer te polijsten;

Stap 01. Betonvloer polijsten, voorbereiding

Voordat je kan beginnen met het polijsten moet de betonvloer goed schoon zijn. Gebruik een chemische stripper om de vloer even goed schoon te maken. Wij hebben de stripper om dit te doen. Je kan natuurlijk ook een ander merk gebruiken. Afhankelijk van je vervuiling gebruik je een rode , groene of zelfs een zwarte reiniging pad. Even goed schrobben en het vieze water van de vloer zuigen met een waterzuiger. Laat het vieze water niet in de betonvloer dringen , dat gaat vlekken geven die je er niet meer uit krijgt.

Na het drogen van de vloer de ruwere stukjes bewerken, de kantjes zijn soms nog niet helemaal glad, even schuren met de heavy duty schuurpapier korrel 80 of 120 en je kan de vloer gaan impregneren. De vloer even goed nat dweilen zodat de impregneer er goed in kan trekken. Je kan dit doen met het was applicatie set of met een gewone platte pluisvrije microvezel doek van de action. Dit is de eerste bewerking van gepolijst beton.

Betonvloer-polieren-vlinderen-bijna-klaar

Stap 02. Je betonvloer polijsten

Als de impregneer droog is kun je gaan beginnen met polijsten. Met dit diamant polijst systeem zal je de cementhuid behouden. Dit komt omdat dit systeem begint bij de rode korrel 400 of zelfs bij de blauwe korrel 800. Je begint bij een wat grove vloer met de schuurschijf korrel 120 of met de rode diamant pad 400. Je doet de pad onder de boenmachine en je gaat een keer of 5 over de hele vloer heen. Doe dit steeds haaks op elkaar. Stofzuig de vloer even als er te veel stof op de vloer komt, zeker bij de schuurschijf korrel 120 zal dat even moeten. Bij een al goed gladde vloer kun je met de blauwe , de tweede diamant stap beginnen. Lees meer op glanzende afwerking betonvloeren of op de blog hoe polijst ik zelf mijn betonvloer.

Let op !! De schuurschijven en de rode diamant pad kunnen zand in het zicht brengen net als bij composiet beton.
Let op !! Polijsten geeft geen waterdichte afwerking.

Doe de polijst stappen na elkaar en zorg dat je de krasjes steeds weg polijst. Met iedere polijst gang een keer of 4 – 5 over de vloer gaan. Bij gepolijst beton is het belangrijk dat je niet te snel overstapt van de ene naar de andere korrel. Je zal bij de gele al een glans zien komen , bij de groene is dit nog beter te zien. Heb je liever een mattere betonvloer? Of wil je niet polijsten? Dat kan natuurlijk ook. Lees dan matte afwerking betonvloeren.

Stap 03. Gepolijst beton beschermen & onderhouden

Als je de vloer helemaal tot korrel 3000 , de groene diamant pad hebt behandeld is de vloer klaar voor de laatste behandeling. De dweilwas. Met de microvezel of het was applicatie setje de dweilwas dunnetjes op de vloer dweilen. De was beschermt de vloer als eerste. Net als op je auto. Wil je je vloer echt laten verglazen dan gebruik je een witte pad om de dweilwas op te boenen naar hoogglans. Je betonvloer zal dan gaan verglazen en een heel chique look geven.

Onderhouden van je gepolijst beton doe je met de PU reiniger. Deze laat de waslaag zitten en maakt toch goed schoon. Krijg je doffe plekken dan kun je plaatselijk wat dweilwas plaatsen en deze was weer goed inboenen met de witte pad. Karcher heeft fijne kleine boenmachientjes met wollen hoesjes om dit te doen. Deze zijn niet duur en zijn super makkelijk in gebruik. Lees meer over het onderhouden van je gepolijste betonvloer.

payments