Betonvloeren

Matte afwerking voor een betonvloer

Betonvloer-mat-polymeer-2

Een matte afwerking voor een betonvloer kun je op twee manieren bereiken.

POLYMEREN is de beste en de makkelijkste manier van afwerken. Voor een polymeer afwerking gebruik je de gewone impregneer kleurverfrisser. De impregneer word het makkelijkst geplaatst met een platte dweil van de AC Tion of met het was applicatie setje. Verzadig de vloer met de impregneer en wacht tot deze droog is. Plaats met dezelfde was applicatie set twee keer de polymeer. Na een nachtje slapen kun je erop. Deze afwerking zal de kleur van de vloer niet of weinig veranderen. Lees meer hoe je je eigen betonvloer moet polymeren.

PU AFWERKING ; de tweede, iets mindere manier is de PU afwerking. Schuur de vloer eerst met een zwarte reiniging pad of korrel 120. Het stof goed op stofzuigen. Impregneer de vloer met de 2-k impregneer. Dit kan met een geschikte PU roller. De vloer zal helemaal glimmend worden door de 2-k impregneer. Na 12 uur met de PU sealer mat overrollen en de vloer is weer mooi mat. De 2-k impregneer gaat de kleur van de vloer iets intensiveren.

Als je een glanzende afwerking wil voor je betonvloer lees dan de pagina glanzende afwerking betonvloeren.

Matte afwerking voor Kiftbeton

een matte afwerking die echt hecht op een Kiftbeton vloer begint altijd met een goede impregneer. Als je de vloer niet zo veel in kleur wil intensiveren dan gebruik je de 2-k impregneer. Als je de kleur juist wel wil intensiveren gebruik dan de Glas Epoxy. Deze producten worden geplaatst nadat de vloer goed is geschuurd met een zwarte pad. Eventueel bultjes en knobbeltjes eerst wegschuren met schuurschijf korrel 120. Als de impregneer of glas-epoxy hard genoeg is , na ongeveer 12 uur , kan de PU sealer mat geplaatst worden. Is de epoxy ouder dan 48 uur gebruik dan de zwarte pad weer om aanhechting te garanderen. De glas epoxy methode zal de kleur verdiepen van uw kiftbetonvloer en het oppervlak veel harder en slijtvaster maken.

Een kiftbeton betonvloer kan ook met polymeer behandeld worden. gebruik de impregneer kleurverdieper twee keer om de zuiging goed uit de kiftbeton vloer te krijgen en plaats de polymeer met een platte dweil of was applicatieset net zoals op een betonvloer. Het kan zijn dat je een derde keer met de polymeer moet behandelen als de zuiging nog steeds te groot is. Je ziet het verschil heel goed aan uw vloer als u bezig bent. Deze afwerking kan al snel na het plaatsen van de kiftbetonvloer omdat dit een open ademende afwerking is.

matte afwerking kiftbeton

Perfecte matte afwerking voor Betonvloer of Kiftbeton

Deze matte afwerking is makkelijk in onderhoud. Zoals met alles , zorg dat iets niet uitdroogt. PU bescherm je met de polymeren. Deze polymeren geven een extra beschermlaag net zoals de was op de auto. Je ziet het goed wanneer de betonvloer behandeld moet worden. Als de vloer flets word even goed reinigen met de PU reiniger en de polymeer weer een keer opdweilen. De betonvloer zal jou er dankbaar voor zijn. De betonvloer zal weer helemaal stralen net zoals de auto als deze een volledige was beurt heeft gehad. De kleuren zijn er weer zoals daarvoor.

De PU sealer mat zal eens in de paar jaar eraf geschuurd moeten worden. Net zoals verf op een kozijn wel eens eraf moet. Houd in je achterhoofd dat coaten klote is. Dit is een uitdrukking in de vloeren die alles zegt over vloeren coaten of sealen. De glas epoxy hoeft niet te vervangen te worden bij normaal gebruik. Lees de producten goed en bekijk de fotootjes voor de look en feel die bij jou past. Lees meer over een betonvloer in huis.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments