Vloeren

Je Beton Cire vloer schoonmaken

Je-Beton-Cire-vloer-schoonmaken

Jouw Beton Cire vloer is heel makkelijk om te onderhouden en schoon te maken. Je hebt namelijk geen voegen meer in je vloer. Je Beton Cire vloer is heel goed dicht door de sealer die op je beton cire is aangebracht. Dweilen zal daarom heel makkelijk gaan. Ververs je water regelmatig zeker als je een wat grotere beton cire vloer wil schoonmaken. Je wil natuurlijk niet het vieze water verspreiden over je vloer wat een vieze waas geeft na een tijdje.

Het geen we hieronder aangeven is natuurlijk heel afhankelijk van je eigen gebruik. Doe je altijd je schoenen uit in huis dan zal de frequentie helemaal anders zijn. Ben je een dag niet in huis geweest dan hoef je natuurlijk niet te stofzuigen of te swifferen. Heb je een feestje gehad dan zal je even moeten dweilen ook al is dat nog geen week geleden. Onderstaande is een richtlijn om je beton cire vloer goed schoon te kunnen houden

  • Verwijder vet en vuil altijd direct !
  • Vermijd bijtende en schurende producten.
  • Dagelijks stofzuigen zeker als je een man en kinderen hebt.
  • Wekelijks dweilen met een goed reinigingsproduct.
  • Jaarlijks je beton cire vloer even goed reinigen met een schrobmachine.
  • Onderhouden doe je met polymeer

Verwijder vet en vuil altijd direct;

Je nieuwe beton cire vloer is behandeld met een transparante PU sealer. Deze kan best wat aan echter je kan deze altijd vervuilen. Vet op je beton cire vloer met vloerverwarming zal een vlek gaan maken wanneer je te lang wacht met het opruimen. Laat je iets vallen ruim dat dat gelijk op. Heb je een huisdier dan zal een kaasje of salami niet lang op de vloer liggen, heb je die niet en je ruimt het niet op dan zal de dag na het feestje de salami net chips zijn en het vet zal in je vloer getrokken zijn. Je kan dit er waarschijnlijk nog wel uit halen met de producten van Dr. Schutz. Hun hebben de elatex, de vlekkenspray en de vlek en weg. Website is in het Duits.

Vermijd bijtende en schurende producten;

Gebruik bij het schoonmaken geen bijtende producten en zeker niet de achterkant van je schuursponsje. Alhoewel jouw Beton Cire vloer best tegen zure producten kan zal je toch na verloop van tijd schade zien en zeker als zo een zuur niet goed word afgenomen en lang kan invreten. Je kan beter een neutrale reiniger gebruiken om je beton cire vloer schoon te maken. Wij hebben daar onze PU reiniger voor, je kan ook een andere reiniger gebruiken als je dat fijner vind. Dat je de groene kant van je sponsje niet moet gebruiken is vanzelfsprekend hopen we 😃.

Dagelijks stofzuigen of swifferen;

Dagelijks je beton cire vloer even stofzuigen of swifferen is wanneer je een gezin hebt eigenlijk een must. Wanneer er iets gemorst word even opruimen is een kleine moeite. Je zou ook een zuig robot kunnen kopen, dan doet hij dat alllemaal natuurlijk.

Wekelijks dweilen met een goede reiniger;

Wekelijks is je beton cire vloer toe aan een lekkere dweilbeurt. Gebruik een goede reiniger en geen zeep achtige producten. Een goede PU reiniger zal enkel reinigen. Let daarbij op dat je met een schoon water – reinigingsmiddel mengsel dweilt. Als je dweilwater vuil is zal je dat vuil over je betonvloer gaan verspreiden wat weer een vuile waas geeft. Je gebruikt 2 emmers om goed te kunnen dweilen, de ene met schoon water met het reinigingsmiddel. De tweede met gewoon schoon water waar je de dweil even in uitspoelt voor je die in je schone emmer doet en verder dweilt. Heb je een grote vloer of is je vloer heel vies moet je na een tijdje je water weer verversen. Je maakt natuurlijk schoon met schoon water en niet met rioolwater.

Jaarlijks je beton cire vloer goed schoonmaken met een schrobmachine;

Jaarlijks je beton cire vloer even goed onder handen nemen is altijd goed. Onze moeders kenden dit als de jaarlijkse schoonmaak. Even alle meubelen aan de kant en schrobben maar. Je gebruikt de stripper en een boenmachine met zwarte pad om alle zeep en vuil resten van je beton cire vloer te halen. Je beton cire vloer is dan weer schoon en fris.

Onderhouden doe je met polymeer;

Wil je je beton cire vloer onderhouden dan kun je onze polymeer gebruiken. Deze zal het uitdrogen van de beton cire voorkomen en je vloer zal er na jaren nog als nieuw uit zien. Je dweilt de polymeer puur op je beton cire vloer. Je zal zien dat je vloer weer helemaal zijn kleur terug krijgt net als je auto met het volledige was programma. Polymeer is speciaal gemaakt om je beton cire vloer te voeden en te onderhouden. Revitalift voor Beton Cire zeg maar.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments