Beton Cire vloer

Maak zelf je eigen Beton Cire vloer.

Wat heb je nodig voor een Beton Cire vloer;

Stap 01. Beton Cire vloer voorbereiding

De Beton Cire vloer systemen worden op een strakke gladde vloer geplaatst. Dit kan een cementdekvloer zijn , een chape of anhydriet vloer. Dit kan natuurlijk ook een egaline vloer of een gietvloer zijn maar ook over een houten vloer is dit mogelijk. Is de vloer niet glad en strak dan moet je de vloer egaliseren. Een oude boerenplavuis word eerst met egaline helemaal glad gemaakt. Dit kun je bij een nette moderne tegelvloer ook doen met de epoxy schraaplaagBeton Cire over tegels. Heb je vloerverwarming in je vloer zorg dan dat deze even goed is aangezet en afgekoeld voordat je verder gaat. Beton Cire gaat supergoed over een vloer met vloerverwarming.

Nu kun je een stoere Beton Cire vloer gaan maken

Als eerste de wanden en kozijnen goed afplakken. Houd je plakband 2 mm boven de ondergrond en druk de plakband even goed aan. Je kan crêpe tape gebruiken maar ook een grijze tape. Haal de crêpe tape altijd snel weg , hij scheurt snel als er harde Beton Cire op zit. De grijze is sterk genoeg maar die laat waarschijnlijk lijmresten achter of trekt de verf los. Begin in een hoek met de randen , een metertje aan beide zijden zal goed zijn. Houd je lijnen speels , beetje met een draai steeds tegen de al geplaatste laag aan.

Ga gewoon verder met smeren, de imperfecties schuur je er later wel uit.

Wist je dat je ook de trap kunt behandelen met Beton Cire ? Super om de vloer en de trap in hetzelfde te hebben. Lees meer over de trappen van beton cire op de Beton Cire trap pagina.

Beton-Cire-vloer-smeren
Beton-Cire-vloer-uitgelichte-afbeelding

Stap 02. De Beton Cire vloer aanbrengen

Als alles strak en glad is , de muren en kozijnen zijn afgeplakt en de epoxy geschuurd met korrel 24 kun je de eerste laag Beton Floor Cire gaan aanmaken.

Gebruik een kuip en doe daar eerst de resin in. De eerste laag verbruikt zeker 0,4 kg resin op 1 kg poeder. Meng dit met een garde in een sterke boormachine tot je een mooi papje hebt. Wil je de eerste laag nog natter maken mag je nog een 20% water bijdoen. Giet het water tijdens het mengen in de draaikolk. Begin in de verste hoek met smeren. Smeer een baantje Beton Cire tegen de eerste wand een metertje zal goed zijn. Doe ditzelfde tegen de andere wand. Je hebt zo een driehoek die je vult. Smeer steeds tegen deze driehoek aan en verander eens van schuinte om een natuurlijke look te krijgen. Je kan de kuip met aangemaakte Beton Cire op een transport trolly zetten. Dan rijd je steeds je materiaal mee naar je plek. Dit werkt natuurlijk veel prettiger en sneller.

Let op !! Breng de eerste laag Beton Cire vloer niet te netjes aan !! Gebruik niet meer dan 800 gram per m² voor je eerste laag. Beton Cire is niet om uit te vullen ! Heb je een stukje dat je niet zo mooi vind ga dan niet terug. Schuur deze imperfectie er later uit.

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren en de tweede laag plaatsen. Als je alles goed glad schuurt krijg je straks een rustige Beton Cire vloer. Wil je een stoere vloer dan schuur je niet veel , schuur dan enkel de heel grove knobbels even weg. De eerste laag word geschuurd met korrel 80 of korrel 120 onder een Numatic machine of schuurmachine

De tweede laag maak je iets dunner aan. Doe de resin in je kuip en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Begin net als bij de eerste laag in een schuine lijn. Houd deze lijn net iets anders als bij je eerste laag. Smeer steeds tegen de geplaatste laag aan en houd je Beton Cire nat. Als hij te droog word dan doe je deze terug in je kuip en pak wat verse Beton Cire. Zie je een imperfectie , geen stress , deze schuur je morgen gewoon weg. Werk gestructureerd en ga gewoon door. Je zal zien dat je dan het mooiste eindresultaat krijgt. Deze laag gebruik je tussen de 250 en 400 gram per m².

Stap 03. Afwerken van jouw vloer

Schuur je Beton Cire vloer tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook nog fijner schuren. Stofzuig de vloer even voor je verder gaat. De impregneer plaats je het makkelijkst met een dweil of was applicatie set. Dweil de vloer even goed nat met de impregneer en laat deze drogen voor je verder gaat.

Als laatste rol je de vloer in met de matte PU sealer. Dit kun je in 1 keer doen. Maak de sealer aan , gebruik een weegschaal daarvoor en rol de sealer goed en steeds nat in nat op de vloer. We hebben goede rollers met een 11 mm vacht waarmee je dit makkelijk doet. Je kan kiezen tussen een roller van 25 cm en zelfs tot 50 cm hebben we op voorraad.

Lees meer over betonlook vloeren.

payments