Terras

Maak je natuursteen terras weer mooi

Maak je natuursteen terras weer mooi begin

Na een paar jaar ziet je natuursteen terras er niet meer uit 😕. Het is tijd om even iets aan je terras te gaan doen. Onze producten werken ook heel goed op je natuursteen terras en je kan je terras weer helemaal nieuw maken.

Je begint altijd met het schoonmaken van je terras. Je gebruikt de stripper en een zwarte pad onder de boenmachine om je terras eerst goed te reinigen. Daarna impregneren en polijsten met de diamant pads voor een mooi resultaat. Je terras is nu weer helemaal nieuw en je zal weer lekker kunnen genieten van je natuursteen terras. 

  • Begin met het schoonmaken.
  • Impregneer je natuursteen terras om algen en vuil minder kans te geven.
  • Polijst je terras tot de gewenste gladheid.
  • Doe wat onderhoud aan je terras, dat gaat veel makkelijker!

Je terras maak je schoon met de stripper. Maak wat aan in een emmer en verdeel dat over je terras. Laat de stripper een minuut of 10 zijn werk doen en dan ga je er met de boenmachine en de zwarte reinigingspad over. Heb je een grof terras dan zal je de borstels moeten gebruiken of een luiwagen / harde bezem. Spuit het vuile water van je terras af en ga zo verder tot je alles goed hebt gereinigd. Zijn er toch nog vieze stukken herhaal dan deze behandeling tot er geen verbetering meer mogelijk is.

Impregneer je natuursteen terras;

Om je terras te beschermen en makkelijker schoon te maken kun je jouw natuursteen terras impregneren. Onze impregneer voor betonvloeren werkt ook heel goed op een natuursteen terras. Natuursteen en beton zijn namelijk ongeveer hetzelfde. De impregneer op een mooie droge dag aanbrengen. Spuit de impregneer met een vergifspuit op de vloer en dweil deze even na met een platte dweil van de A.C. Tion ( action ). Je kan natuurlijk ook onze wollen hoes gebruiken met de was applicator. Je terras zal niet gaan verkleuren, onze impregneer is niet kleur verdiepend.

Polijst je terras tot de gewenste gladheid;

Nadat je de impregneer hebt geplaatst en deze droog is, zal een uurtje zijn, ga je jouw terras polijsten. Je begint met de rode diamant pad, korrel 400. Heb je nog steeds vervuiling op je terras zitten of heb je nog ruwe stukken gebruik dan de diamantschijven of de schuurschijven om die stukken eerst glad te krijgen voordat je met de diamant pads verder gaat.

Klein nadeel; je diamant pads gaan jammer genoeg op natuursteen niet lang mee. Dat komt door de voegen waardoor je diamant pad sneller slijt dan op beton.

Een terras word over het algemeen niet heel erg glad gepolijst. Tot korrel 1500 met de diamant pads zal voor de meesten ver genoeg zijn. Houd er rekening mee dat een mooi glad terras veel makkelijker schoon maakt dan een ruwer terras.

Doe wat onderhoud aan je terras, dat gaat veel makkelijker!

Je terras van beton iedere week of iedere maand even goed aanpakken zal veel makkelijker gaan dan een heel lange tijd niets doen en dan alles. Regelmatig met de waterslang en zachte bezem je terras schoonmaken zal ervoor zorgen dat vuil en de zure regen niet kunnen indringen in je natuursteen terras. Je houd zo een mooi terras waar je trots op kan zijn.

Hieronder het terras van hierboven, Dit heeft onze klant in een weekend even gedaan. Hij heeft bij ons de boenmachine gehuurd en de materialen gekocht om dit te doen. Totale kosten waren € 421,42 incl. BTW voor dit terras van 60 – 70 m². Dat is tussen de € 6,- en € 7,- per m².

Wat heeft deze klant allemaal gebruikt;

Maak je natuursteen terras weer mooi
Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments