Trappen

Hoe renoveer ik zelf mijn oude trap?

Trap-renoveren-met-Beton-Floor-begin-1

Heb je een nieuwe woning gekocht en is je trap zeg maar niet zo mooi meer of gedateerd? Renoveer dan je trap zelf met Beton Cire. Dat is een pak goedkoper dan een trap renovatie met andere materialen. Je kan je oude trap goed zelf renoveren naar een super gave trendy ‘betonnen’ trap. 

Hier leggen we verschillende situaties uit om zelf je oude versleten trap te renoveren. In makkelijke taal een goede uitleg hoe je jouw oude versleten trap kan veranderen in een mooie trendy betontrap. Er zijn een heleboel kleuren wanneer je geen grijs wil. Er zijn ook heel gave zand kleuren en warme aard tinten.

Verwijder de oude vloerbedekking of zeil;

Heb je een trap met versleten vloerbedekking of zeil dan zal je die eerst moeten verwijderen 😒. Een rotklus om te doen maar je hebt daar later veel plezier van. Haal de vloerbedekking of je zeil los van je trap. Je kan hier een multi tool voor gebruiken. Probeer ergens onder je zeil of vloerbedekking te komen en met je multi tool snij je de bedekking los. Als je trap kaal is zal je nog allemaal lijm resten hebben. Deze moeten er ook af. Je doet dat met je multi tool en je schuurmachine. Beschadigingen van je gereedschap los je later wel weer op. Probeer zo veel mogelijk er af te krijgen. Lukt dit niet dan kun je altijd nog een epoxy zand mengsel gebruiken om je treden vlak te smeren.

Behandel scheuren en verstevig je trap;

Je trap is nu kaal maar je hebt nog scheuren of je trap kraakt heel erg. Begin met de trap te verstevigen door achter de trap de stootborden goed vast te schroeven. Je kan de stootborden vast zetten door aan de onderkant van de trede je stootborden vast te schroeven. Gebruik dunne schroeven die lang genoeg zijn. Kun je niet bij de achterkant van de trap dan kun je deze stap niet doen en ga je verder met de epoxy schraaplaag.

De scheuren zet je dicht met epoxy schraaplaag / super fijne toevoeging mengsel. Meng de epoxy A met de epoxy B in de verhouding 1 ; 2,1 en voeg daar de super fijne toevoeging bij tot je een smeerbaar mengsel hebt gemaakt. Smeer je scheur dicht met dit mengsel en laat deze hard worden. Duurt ongeveer 12 uur. Kraakt je trap en je kon er niet aan de achterkant bij krab dan de aansluiting wat open van de trede en het stootbord. Giet daar wat epoxy in zodat de epoxy in de sleuf kan zakken en je trap kan verstevigen.

Maak je uitgesleten treden weer vlak;

Is je trap zo versleten dat de treden niet meer vlak zijn kun je de treden weer vlak maken met een epoxy schraaplaag zand mengsel. Je mengt de epoxy A en B en je doet daar het droge fijne zand bij. Smeer je trede die je wil behandelen in met epoxy schraaplaag en smeer de trede vlak met het epoxy – zand mengsel. Je kan dit epoxy zand mengsel met een spaan op je trede smeren. Gebruik fijn zand dan kun je bijna naar nul uitsmeren.

Schraap heel je trap in de epoxy en zand deze goed in;

Is je trap naar je zin dan kun je de hele trap met epoxy nat maken en instrooien met het zand. Je zal dan zeker een goede hechting krijgen en een goede ondergrond voor je trap in de Beton Cire te zetten. Epoxy duurt ongeveer 12 uur voor die hard is. Is alles hard dan even je trap afvegen zodat het losse zand er af is en even met de stofzuiger de laatste zandjes weg stofzuigen. Je trap is nu klaar voor de Beton Cire 😎.

Wat moet ik doen als ik toch nog naar boven moet tijdens de renovatie;

Woon je al in je huis en je wil je trap renoveren dan heb je een uitdaging. Je kan natuurlijk een paar dagen op de bank liggen en douchen bij de sportschool maar dat hoeft niet. Je kan ook om en om je treden behandelen. Je smeert een trede en dan een niet. Je kan dan op de niet behandelde treden naar boven lopen. Heb je de helft gedaan en die is klaar kun je de andere doen, je loopt dan op de treden die al klaar zijn. Heb je in de ochtend tijd om je trap te smeren dan kun je in de avond best naar boven. Je laag is dan droog en je kan er voorzichtig overheen lopen. Kijk dan wel uit met vuil en ga op je sokken naar boven.

Je beton cire smeren;

Je begint bij een trap altijd bovenaan. Maak je beton cire in kleine hoeveelheden aan zodat je 1 of 2 treden kan smeren. Begin bij de achterkant, het stootbord. Smeer deze er in en doe dan de trede. Als laatste doe je het hoekje met je hoekschopje. Trek je hoekschop door de beton cire zodat je een mooie hoek hebt. Smeer de rechte lijn aan de trede weer weg en doe dat ook aan de voorkant. Laat je deze zitten dan ziet dat er niet zo fraai uit. Dan lijkt het net of je daar een scheur hebt.

Je trap schoonmaken en onderhouden;

Je kan je trap schoon maken met een sopje. Gebruik geen agressieve producten. Laat het vervuilde water niet op de trap liggen. Veeg de trede steeds na met een schone doek om alle vuil te verwijderen. Word je trap flets en verliest hij zijn kleur gebruik dan de polymeer om je trap weer op te frissen. De polymeer zal je beton cire voeden en de kleuren komen weer helemaal naar boven. Revitalift voor je gerenoveerde trap 😃.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments