Trappen

Trap renovatie met Beton Cire

Trap renovatie beton cire

Een renovatie van jouw trap doe je heel makkelijk met Beton Cire. Geen sloop en breekwerk. Voor een houten trap van 13 treden heb je ongeveer 5 m² Beton Cire trap systeem nodig. Om je trap te verbeteren heb je ook de epoxy schraaplaag en zand nodig. Heb je een nieuwe trap dan kun je beter de beton cire trap pagina lezen.

Wat heb je nodig voor een Beton Cire trap renovatie?

Op de trap hierboven is de kleur 62 Concrete gebruikt.

Voorbereiding van de trap renovatie

Deze uitleg gaat echt over het renoveren van je oude trap. Heb je een nieuwe trap dan hoef je de epoxy waarschijnlijk niet te gebruiken. Dan lees je beter hoe je een Beton Cire trap kan maken. Heb je een oude trap met vloerbedekking of zeil dan zal die wel verwijderd moeten worden. Je start het liefst vanaf een schone ondergrond. Heb je een geschilderde trap dan schuur je die even goed met korrel 80. Wanneer alles geschuurd hebt en uitwendige hoeken van je trap rond kun je beginnen met een ‘echte’ trap van beton te maken. Plak alles even goed af met de gele crepe tape. Smeer de trap goed in met de epoxy schraaplaag strooi daar je zand mooi vlak in als je epoxy nog goed nat is. Maak niet teveel epoxy aan! Je kan aanmaken wat je in een kwartiertje kan verwerken! Laat de epoxy 12 uur drogen. Haal de crepe tape gelijk als je klaar bent weer weg anders gaat die niet meer los!

Eindelijk kun je de trap gaan renoveren.

Veeg eerst alle overtollige zand van je trap en stofzuig even goed zodat alle zandjes echt weg zijn. Heb je nog hobbels en bobbels omdat je niet zo goed ingestrooid hebt dan schuur je die even met je schuurmachine en korrel 24 weer vlak. Begin pas met het plaatsen van je Beton Cire als je trap helemaal goed is. Plak de randen goed af want Beton Cire gaat overal aan zitten.

Moet je jouw trap nog gebruiken tijdens de renovatie dan kun je steeds een trede smeren en een niet. Je kan dan nog naar boven over de niet gesmeerde treden.

trap renoveren voor beton cire
trap renoveren na aanbrengen beton cire

Aanbrengen van de Beton Floor Cire.

In je Beton Cire trap systeem zitten 2 lagen Beton Cire. Een eerste laag en een tweede laag. Je begint met je eerste laag. Deze laag is wat grover om de slijt goed aan te kunnen op je trap. Je begint met de resin in een verf inzetvaatje of je emmertje te doen. Doe daar je beton cire poeder bij en meng deze met je schroefmachine en een kleine garde tot een mooi smeerbaar geheel. Maak niet teveel aan. Je kan beter steeds wat bij maken, dan blijft je Beton Cire lekker vers.

Eerste laag;

Plaats de eerste laag Beton Cire met je Beton Cire spaantje. Begin bovenaan met smeren en werk naar beneden. Neem een klein spaantje, die werken op een trap veel beter dan de grotere uitvoeringen.  Gebruik de hoekschopjes om mooie hoeken te kunnen maken. Lukt het niet zo goed , geen stress , je kan later altijd nog schuren.😃

Let op !! Breng de Beton Cire niet te dik aan , Beton Cire is niet om dikke lagen te smeren !! Op je eerste laag op je trap gebruik je een 1000 – 1280 gram per m².

Tweede laag;

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren met korrel 120 en de tweede laag plaatsen. Als je alles mooi glad schuurt krijg je straks een rustige betonnen trap , als je niet schuurt krijg je veel meer kleur schakeringen net alsof het een hele oude versleten betonnen trap is. Schuur je uitwendige hoeken met de hand, je schuurmachine zal te hard gaan.

De tweede laag kun je nu gaan aanmaken. Doe wat resin in je verf inzetvaatje of je emmertje en doe daar wat tweede laag Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Begin weer boven aan en smeer steeds tree voor tree. Je kan het hoekschopje nu ook weer gebruiken , let wel op , je krijgt dan veel schakeringen. Wil je een rustiger Beton Cire trap dan zet je de hoeken gewoon scherp en die schuur je later weer rond. Je verbruikt een 300 – 400 gram per m² met je tweede laag.

Afwerken van je trap

Schuur de tweede laag Beton Cire tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook met 240 of nog fijner schuren. Plaats de impregneer met een PU rollertje. Maak je trap even goed nat met de impregneer vloeistof. Weer bovenaan beginnen en zorg dat je niet morst op de andere treden. Na ongeveer een uurtje is de impregneer droog en kan de matte PU sealer aangebracht worden. Maak de sealer aan in de verhouding 1 : 10 en laat deze even 10 minuten staan voor je begint te sealen. Seal trede voor trede. Begin bovenaan en plaats een dikke laag sealer. Herhaal dit tot je beneden bent. Na 2 dagen kun je over je trap lopen Na 6 dagen is de sealer en de beton cire geheel uitgehard.

Trap-renovatie-met-Beton-Floor-trap-van-beton-dhz-2

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je Beton Cire en Beton Floor Cire op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste trappen met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog eens 10% korting op je benodigde Beton Cire.

Beton ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer of op je trap gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren in de woonkamer of in de hal. Heb je vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments