Google
4.5
Gebaseerd op 35 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Beton Cire trap kleur 62
Maak zelf je eigen trap

Trap renovatie

Een renovatie van jouw trap doe je heel makkelijk met Beton Floor Cire. Geen sloop en breekwerk. Voor een houten trap van 13 treden heb je ongeveer 8 m² Beton Floor, epoxy schraaplaag en zand nodig. Heb je een nieuwe trap dan kun je beter de beton cire trap per m² bestellen.

Wat heb je nodig voor een Beton Cire trap renovatie?

Op de trap hiernaast is de kleur 62 Concrete gebruikt.

Welk product heb ik hiervoor nodig?

Snelle VerzendingVoor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis binnen Nederland
Gegarandeerd waterdichtAl onze producten zijn waterdicht, tenzij anders vermeld
Erkend bedrijfOnderscheidende Certificaten
KwaliteitAl meer dan 15 jaar 100% kwaliteit gegarandeerd!

01. Voorbereiding van de trap renovatie

Deze uitleg gaat echt over het renoveren van je oude trap. Heb je een nieuwe trap dan hoef je de epoxy waarschijnlijk niet te gebruiken. Heb je oude een trap met vloerbedekking of zeil dan zal die wel verwijderd moeten worden. Je start het liefst vanaf een schone ondergrond. Heb je een geschilderde trap dan schuur je die even goed met korrel 80. Wanneer alles geschuurd hebt en uitwendige hoeken van je trap rond kun je beginnen met een ‘echte’ trap van beton te maken. Plak alles even goed af met de gele crepe tape. Smeer de trap goed in met de epoxy schraaplaag strooi daar je zand mooi vlak in als je epoxy nog goed nat is. Maak niet teveel epoxy aan! Je kan aanmaken wat je in een kwartiertje kan verwerken! Laat de epoxy 12 uur drogen. Haal de crepe tape gelijk als je klaar bent weer weg anders gaat die niet meer los!

Eindelijk kun je de trap gaan renoveren.

Veeg eerst alle overtollige zand van je trap en stofzuig even goed zodat alle zandjes echt weg zijn. Heb je nog hobbels en bobbels omdat je niet zo goed ingestrooid hebt dan schuur je die even met je schuurmachine en korrel 24 weer vlak. Begin pas met het plaatsen van je Beton Cire als je trap helemaal goed is. Plak de randen goed af want Beton Cire gaat overal aan zitten.

Moet je jouw trap nog gebruiken tijdens de renovatie dan kun je steeds een trede smeren en een niet. Je kan dan nog naar boven over de niet gesmeerde treden.

Trap renoveren met Beton Floor begin 1
Trap renoveren met Beton Floor resultaat

02. Aanbrengen van de Beton Floor Cire.

In je trap renovatie pakket zitten 2 lagen Beton Cire. Een eerste laag en een tweede laag. Je begint met je eerste laag. Deze laag is wat grover om de slijt goed aan te kunnen op je trap. Je begint met de resin in een verf inzetvaatje of je emmertje te doen. Doe daar je beton cire poeder bij en meng deze met je schroefmachine en een kleine garde tot een mooi smeerbaar geheel. Maak niet teveel aan. Je kan beter steeds wat bij maken, dan blijft je Beton Cire lekker vers.

Plaats de eerste laag Beton Floor Cire met je Beton Cire spaantje. Begin bovenaan met smeren en werk naar beneden. Neem een klein spaantje, die werken op een trap veel beter dan de grotere uitvoeringen.  Gebruik de hoekschopjes om mooie hoeken te kunnen maken. Lukt het niet zo goed , geen stress , je kan later altijd nog schuren.😃

Let op !! Breng de Beton Cire niet te dik aan , Beton Cire is niet om dikke lagen te smeren !! Je eerste laag op je trap gebruik je een 100 – 1280 gram per m².

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren met korrel 120 en de tweede laag plaatsen. Als je alles mooi glad schuurt krijg je straks een rustige betonnen trap , als je niet schuurt krijg je veel meer kleur schakeringen net alsof het een hele oude versleten betonnen trap is. Schuur je uitwendige hoeken met de hand, je schuurmachine zal te hard gaan.

De tweede laag kun je nu gaan aanmaken. Doe wat resin in je verf inzetvaatje of je emmertje en doe daar wat tweede laag Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Begin weer boven aan en smeer steeds tree voor tree. Je kan het hoekschopje nu ook weer gebruiken , let wel op , je krijgt dan veel schakeringen. Wil je een rustiger Beton Cire trap dan zet je de hoeken gewoon scherp en die schuur je later weer rond.

03. Afwerken van je trap

Schuur de tweede laag Beton Cire tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook met 240 of nog fijner schuren. Plaats de impregneer met een PU rollertje. Maak je trap even goed nat met de impregneer vloeistof. Weer bovenaan beginnen en zorg dat je niet morst op de andere treden. Na ongeveer een uurtje is de impregneer droog en kan de matte PU sealer aangebracht worden. Maak de sealer aan in de verhouding 1 : 10 en laat deze even 10 minuten staan voor je begint te sealen. Seal trede voor trede. Begin bovenaan en plaats een dikke laag sealer. Herhaal dit tot je beneden bent. Na 2 dagen kun je over je trap lopen Na 6 dagen is de sealer en de beton cire geheel uitgehard.

Onderhoud van je Beton Cire tafel doe je met de polymeer of met een waslaag. Je houd zo een luxe betaalbare betonnen tafel die jaren mooi blijft. Laat de Beton Cire tafel niet continu in weer en wind staan, plaats hem in de winter onder een afdak of dek de Beton Cire tafel af.

Trap renovatie met Beton Floor trap van beton dhz 2

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je Beton Cire en Beton Floor Cire op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste tafels en meubelen, met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog eens 10% korting op je benodigde Beton Cire.

Beton ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren. Heb je vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.

Alles wordt duurder behalve bij Beton Aparte!