Een Bastard Floor zelf maken

Het Bastard Floor systeem is een nieuwe natuurlijke betonlook vloer die betaalbaar, extreem krasvast en waterdicht is. Je kan dit vloeren systeem in iedere RAL en NCS kleur krijgen. Hier lees je hoe je een Bastard Floor zelf kan maken.

Heb je een man, een kind en een hond dan moet je deze vloer hebben 😀.

Wat heb je nodig voor een Bastard Floors systeem;

Stap 01. Bastard Floors systeem voorbereiding

Het Bastard Floor systeem word op een strakke gladde vloer geplaatst. Dit kan bij vloeren een cementdekvloer , een chape of anhydriet vloer, een egaline vloer of een betonvloer zijn. Schuur je vloer eerst even met de schuurschijven korrel 80 of 120 zodat je zeker bent dat alle pukkeltjes er af zijn. Wil je een renovatie over tegels doen dan zal je de ondergrond met epoxy of egaline even goed glad moeten maken. Wil je epoxy gebruiken om te egaliseren wel even primeren met de 2-k impregneer en als deze hard is de epoxy er op. Je zal ongeveer 0,75 tot 1 kg epoxy gebruiken om een mooie strakke tegelvloer goed strak te maken.

Nu kan je de primer gaan plaatsen

Wanneer alles mooi glad en strak is begin je met het afplakken. Houd je plakband 2 mm vrij en druk de plakband even goed aan. Je kan crêpe tape gebruiken maar ook een grijze tape. Bij vloeren begin je altijd met de epoxy schraaplaag en zand deze vol in. Je verbruik op een mooie vloer is ongeveer 250 gram per m² aan epoxy en je zand rond de 2 kilo per m². Je kan dit systeem plaatsen over vloeren die minder dan 4% vocht bevatten.

Bastard Floors vloer ingezand
Bastard Floors vloer systeem kleur taupe

Stap 02. De Bastard Floor grof aanbrengen

Na 12 uur is de epoxy hard en kun je verder. Voordat je kan beginnen met je Bastard Floor vloer te smeren haal je eerst het overtollige zand weg, veeg alle losse zand er goed af met een bezem. Schuur even de vloer weer even met korrel 80 of 120 en stofzuig de vloer zodat alle losse zand goed weg is. Als alles weer goed afgeplakt is kun je gaan mengen en smeren. Je begint bij het Bastard Floor systeem met de grove Bastard. Dat is een 3 componenten systeem. Een emmer met Bastard grof, een verharder en een colour. Je maakt de emmer Bastard grof open en gaat even met het platschopje langs de zijkanten. Dan kun je de Bastard Floor colour er bij mengen. Als deze goed homogeen gemengd is dan kun je de verharder er bij mengen. Je kan er ook wat water bij mengen als je dat prettig vind de meeste mensen doen er een 8 tot 10% water bij. Smeer korrel dikte op de vloer zodat alles bedekt is. Je kan een aangemaakte Bastard ongeveer 45 minuten verwerken.

Je kan met een 13 kg set grove Bastard ongeveer 12 m² doen. Je verbruikt dan 1,08 kg per m². We hebben ook 6,5 kg emmers en daar kun je ongeveer 6 m² mee doen.

Let op !! Smeer je laag zo netjes mogelijk. Je kan later nog wel schuren maar dan verbruik je veel diamantschijven.

Stap 03. De Bastard Floor fine aanbrengen

Na 12 uur is deze eerste grove laag hard geworden, je kan nu gaan schuren met je diamantschijf korrel 50. Voor de grote vlakken gebruik je de woodboy en voor de kantjes of kleine vloertjes gebruik je de Flex. Gebruik altijd een goede stofzuiger op je machines, dat is goed voor je machine maar ook voor jou. Nadat je geschuurd hebt stofzuig je de vloer even zodat ook alle laatste stof er goed af is. Nu kun je de tweede laag gaan plaatsen.

De tweede laag maak je met de Bastard Fine. Net als bij je eerste laag is dit een 3 komponenten product. De Fine, de verharder en de colour. Open de pot Bastard Fine en ga met een troffeltje even langs de kant om de randen schoon te hebben. Doe de colour er in zijn geheel bij en meng dat alles goed homogeen gemengd is. Nu kun je de verharder er bij doen, goed machinaal doormengen met een goede garde en je kan gaan smeren. Weer korrel dik op je vloer smeren en zorg dat je geen hobbels krijgt. Zoals je weet schuur je die moeilijk weg 😎.

Stap 04. Afwerken van je Bastard Floor

Weer na een uurtje of 12 is je tweede laag hard geworden. Je kan nu gaan schuren met de korrel 50. Schuur alles goed en ga dan pas verder met de korrel 100. Je gebruikt weer de woodboy voor de grote vlakken en de Flex voor de kantjes en waar je niet bij kan met de woodboy. Als je op een gegeven moment toch veel stof op je vloer hebt liggen stofzuig dan weer even zodat je kan ziet wat je doet. Na de korrel 200 is je vloer glad genoeg om af te werken met de sealer.

Stofzuig de vloer even goed en maak dan de sealer aan. De sealer is 10 delen A en 1 deel B. Je kan een aangemaakte sealer ongeveer een uurtje gebruiken. Meng de A en de B goed door elkaar en rol met een goede PU roller je vloer even helemaal goed nat in nat in. Je gebruikt een 25 cm PU roller op een telescopische steel of als het groter is de 50 cm PU roller. Voor de kantjes gebruik je het 11 cm PU rollertje. Ga niet te ver vooruit met je kantjes, Het sealen is meestal een werkje voor 2 personen. De ene doet de kantjes en de andere de grote vlakken.

Wil je liever je eigen vloer niet zelf maken? Bel ons dan even, waarschijnlijk hebben we wel iemand die dat voor je wil doen. Deze service is geheel vrijblijvend en zonder verantwoording van ons.

Wat kost je Bastard Floor

Zoals hierboven al vermeld is een Bastard Floor een zeer betaalbare natuurlijke extreem krasvaste betonlook vloer. Nu is de totale prijs heel afhankelijk van je ondergrond. Hier even ervan uitgaand van een mooie nette cementdekvloer/ chape, nette afgewerkte betonvloer of een egaline vloer.

In dit voorbeeld gaan we even uit van 50 m² die je wil gaan maken;

Je begint met de epoxy schraaplaag en het inzanden. Je hebt per m² 0,25 kg epoxy nodig en 2 kg zand. Je hebt dan 2 x 7,5 kg epoxy nodig en 100 kg zand. Doordat de epoxy niet goed uit komt, 2 x 7,5 kg is normaal voor 60 m2 heb je hier niet de goedkoopste keuze. De voorbereiding is voor jou € 353,50. Dat is € 7,07 per m2.

Dan de vloer met de sealer, je hebt 4 sets van 13 kg Bastard grof nodig en 1 set van 6,5 kg, 2 sets van 13 kg Bastarde fine, 1 set PU sealer van 5 kg en 10 losse m². Totaal is dat € 1779,30 Wat neerkomt op € 35,58 per m².

In totaal kost deze vloer je dan € 7,07 + € 35,58 = € 42,65 per m2.

payments