Beton Cire wand

Maak je eigen betonlook eyecatcher in je woonkamer of hal

Wat heb je nodig voor een Beton Cire wand;

Stap 01. Beton Cire wand voorbereiding

Het Beton Cire wand systeem wordt op een strakke gladde muur geplaatst. Of dit nou helemaal gestukt is of  is of van gipsplaten / gyproc gemaakt is maakt niet uit. Onze Beton Cire plakt op alles! Gebruik bij de Beton Cire wand systemen een universele primer zodat je meer tijd hebt om een super gave wand te maken.

Nu gaan we een echte eye catcher wand maken

Als eerste het plafond afplakken en de vloer beschermen met plastiek of stukloper. Plak de tape een millimetertje van de wand af. Zo krijg je later een super strakke naad. Verwijder de gele tape na iedere laag. De hard geworden beton Cire zal de crêpe tape laten scheuren als je deze wil verwijderen. Als je grijze tape gebruikt kun je deze gewoon laten zitten. Let wel op dat de lijm niet op je ondergrond blijft zitten.

Zorg dat je een trapje hebt om makkelijk te kunnen werken. Begin in de linker bovenhoek en maak eerst een stukje kant boven en zijkant , een 70 cm in een hoek. Smeer dit driehoekje en smeer steeds tegen deze driehoek aan. Dit is het makkelijkste en geeft een mooi stoer en natuurlijk effect.

Beton-Cire-Wand-in-woonkamer
Beton Cire Wand 14 m² product foto

Stap 02. De Beton Cire op de wand aanbrengen

Plak het plafond en de vloer goed af met de gele tape. Bedek de vloer ook met plastiek of stucloper om de vloer te beschermen. Beton Cire krijg je er moeilijk van af als je knoeit !!

Gebruik een klein kuipje of emmer en doe daar eerst wat resin in , schep daar wat Beton Cire poeder bij. Meng dit met een garde in een schroefmachine tot je een mooi papje hebt. Begin aan de linker bovenkant als je rechts bent. Ben je links dan zal je rechts prettiger vinden om te beginnen. Smeer een baantje Beton Cire  tegen het plafond een cm of 70 zal goed zijn. Doe ditzelfde tegen de rechte wand aan. Je hebt zo een driehoek die je vult. Smeer steeds tegen deze driehoek aan en verander eens van schuinte om een natuurlijke look te krijgen. Je kan een stucbord gebruiken om Beton Cire aan te brengen. Dit werkt natuurlijk veel sneller.

Let op !! Breng de Beton Cire niet te netjes aan !! Gebruik niet meer dan 500 gram per m² voor je eerste laag. Beton Cire is niet om uit te vullen ! Heb je een stukje dat je niet zo mooi vind ga dan niet terug. Schuur deze imperfectie er later uit.

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren en de tweede laag plaatsen. Als je alles goed glad schuurt krijg je straks een rustige Beton Cire wand. Wil je een stoere wand dan schuur je niet veel , schuur dan enkel de heel grove knobbels even weg.

De tweede laag maak je iets dunner aan. Doe wat resin in je mengbak en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Begin net als bij de eerste laag in een schuine lijn. Houd deze lijn net iets anders als bij je eerste laag. Smeer steeds tegen de geplaatste laag aan en houd je Beton Cire nat. Als hij te droog word dan doe je deze terug in je meng emmer en pak wat verse. Zie je een imperfectie , geen stress , deze schuur je morgen gewoon weg. Werk gestructureerd en ga gewoon door. Je zal zien dat je dan het mooiste eindresultaat krijgt. Deze laag gebruik je tussen de 250 en 400 gram per m².

Stap 03. Afwerken van de wand

Schuur je Beton Cire wand tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook met 240 of nog fijner schuren. Plaats de impregneer met een goede grote roller. Doe dit van beneden naar boven. Je kan ook een vergif spuit gebruiken om de impregneer aan te brengen. Spuit van onder naar boven de wand goed nat en rol met een droge harige roller de wand even goed na. Doe dit even met zijn twee , is je roller te vol met impregneer , spuit dan een stukje niet en plaats daar de overtollige impregneer totdat de roller weer droog is. Dit gaat super snel. Plak wel alles zeer goed af met stucloper als je dit gaat doen.

Als laatste rol je de muur 2 keer in met de polymeer. Doe dit weer van onder naar boven. Je kan nu ook weer dat vergif spuitje gebruiken. Dezelfde wijze als de impregneer. Na een uurtje zal de Beton Cire wand droog genoeg zijn voor een tweede laag polymeer. Na een nachtje slapen is de wand uitgehard en kunnen de wand contact dozen weer terug geplaatst worden.

Lees meer over betonlook en betonlook vloeren.

payments