Beton Ciré

Maak je uitwendige hoeken niet te scherp

Maak je uitwendige hoeken niet te scherp uitgelichte afbeelding

Wanneer je een Beton Cire badkamer, een Beton Cire aanrechtblad, Beton Cire tafel of een meubel van Beton Cire maakt maak je de uitwendige hoeken beter niet te scherp. Te scherp ziet er wel heel modern uit maar ze kunnen niets hebben. Met het minste of geringste heb je dan beschadigingen op je uitwendige hoeken.

Heb je een keuken of een tafel waar je alleen maar naar kijkt dan kun je de uitwendige hoeken heel scherp houden natuurlijk. Heb je een gezin dan is het advies om de hoeken wat ronder af te werken want die kunnen veel meer aan dan een heel scherpe hoek.

  • Wat is beter, rond of scherp?
  • Hoeken van je (MDF) ondergrond goed afronden.
  • Gebruik de juiste stuc hoeken in je badkamer
  • Wanneer gebruik je het ronde hoekschopje
  • Wanneer gebruik je het scherpe hoekschopje
  • Wat doe ik als ik toch eern beschadiging heb.

Wat is beter, rond of scherp?

Veel van het moderne design heeft heel scherpe hoeken, maar zoals veel met design is er niet gekeken naar het praktische gebruik. Een heel scherpe hoek is namelijk zo kapot en kan zelfs gevaarlijk zijn omdat je jezelf of je kinderen zich heel zeer kunnen doen aan zo een design hoek. Een rondere hoek is veel steviger en gelukkig komt dat ook weer terug in het design van tegenwoordig. Dat is voor zowel de uitwendige hoeken in je badkamer maar ook voor je tafel of je keukenblad. Zeker wanneer je een onderbouw wasbak hebt dan is het een must om die hoeken zeker goed af te ronden. Daar komen de meeste schades, niet alleen bij een Beton Cire aanrechtblad maar ook bij natuursteen of een echt betonnen blad.

Hoeken van je (MDF) ondergrond goed afronden;

Wanneer je een tafel of een keukenblad wil gaan maken dan heb je meestal een MDF ondergrond waar je het Beton Cire meubel systeem op plaatst. Alles is in verstek gemaakt en de uitwendige hoeken zijn dan verschrikkelijk scherp. Deze scherpe hoeken kun je niet overlagen met Beton Cire of een ander product. Je moet je hoeken afronden om daar ook wat materiaal op te kunnen krijgen. Rond je hoeken genoeg af naar gelang het hoekschopje je gebruikt.

Gebruik je geen hoekschopje en wil je de hoek er in schuren dan natuurlijk ook. Rond je MDF ondergrond zo af dat je straks nog plaats hebt voor de Beton Cire. Dit doe je bijvoorbeeld als je een organische tafel wil gaan maken met helemaal ronde hoeken.

Maak je uitwendige hoeken niet te scherp

Gebruik de juiste stuc hoeken in je badkamer;

Tegenwoordig gebruikt een stukadoor of een gipsplaten / gyproc steller heel scherpe stuc hoeken. Deze scherpe hoeken kun je niet overlagen met Beton Cire. Ze zijn veel te scherp. Gebruik daarom de ouderwetse rondere stuc hoeken die zijn namelijk wel te overlagen. Je kan dan het scherpe hoekschopje gebruiken om deze rondere hoeken scherper en moderner te maken en je hebt toch nog vlees op je hoeken zitten.

Wanneer gebruik je het ronde hoekschopje;

Het ronde hoekschopje gebruik je bij veel te gebruiken oppervlakken zoals een keukenblad of een eettafel. Deze hoeken zijn veel steviger dan een veel scherpere hoek. Juist omdat er op je keukenblad en op je eettafel veel gebeurt heb je met een rondere hoek veel minder last van beschadigingen. Zoals je weet is design niet praktisch. Heel mooi zo scherpe hoeken maar o zo kwetsbaar.

Wanneer gebruik je het scherpe hoekschopje;

Het scherpe hoekschopje gebruik je bij uitwendige hoeken in de badkamer of bij design meubelen die alleen maar mooi moeten zijn. In de badkamer heb je veel minder impacts op je uitwendige hoek als in de keuken. Zeker met een man en kinderen kan het in de keuken nog al eens ruw er aan toe gaan. Zoals hierboven al aangegeven gebruik altijd de ronde stuchoeken om genoeg materiaal op je hoek te krijgen.

Wat doe ik als ik toch een beschadiging heb;

Heb je toch een beschadiging op je uitwendige hoek dan kun je dat best repareren. Hopelijk heb je nog wat Beton Cire op zolder liggen zodat je in ieder geval de juiste kleur nog hebt. Je plakt het stukje netjes af en smeert de hoek aan. Als de Beton Cire hard is geworden dan schuur je de hoek weer mooi glad. Plakbandje weg halen even met je vinger impregneer aanbrengen en als dat droog is met je vinger of een klein kwastje wat sealer. Klaar 😎.

Beschadigde hoek
Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments