Beton Cire badkamer

Beton Cire badkamer, maak zelf je eigen stoere strakke industriële badkamer.

Wat heb je nodig voor een badkamer;

Stap 01. Beton Cire badkamer voorbereiding

Het Beton Cire compleet systeem pakket word op een strakke gladde wand of vloer geplaatst. Dit kan bij wanden stucwerk zijn , gipsplaten / gyproc of cementbezetting. Bij vloeren is dat een cementdekvloer , een chape of anhydriet vloer, een egaline vloer of een gietvloer. Moet je een renovatie over tegels doen lees dan Beton Cire over tegels of Badkamer renoveren zonder slopen. Je hebt dan wel een extra laag nodig om de tegelwand strak te zetten.

Nu kan je jouw stoere Beton Cire badkamer gaan maken

Als eerste het plafond en kozijnen goed afplakken. Houd je plakband 2 mm vrij en druk de plakband even goed aan. Je kan crêpe tape gebruiken maar ook een grijze tape. Haal de crêpe tape altijd snel weg , hij scheurt snel als er harde Beton Cire op zit. De grijze is sterk genoeg maar die laat waarschijnlijk lijmresten achter of trekt de verf los. Begin in een hoek met de randen , een metertje aan beide zijden zal goed zijn. Houd je lijnen schuin en speels , beetje met een draai steeds tegen de al geplaatste laag aan plaatsen.

Ga gewoon verder met smeren, de imperfecties schuur je er later wel uit.

Stap 02. De Beton Cire aanbrengen

Als de badkamer helemaal strak en glad is , het plafond en kozijnen zijn afgeplakt en eventueel de epoxy op de vloer is geschuurd met korrel 24 kun je je eigen Beton Cire badkamer gaan maken. Je kan de eerste laag Beton Cire gaan aanmaken.

Gebruik een kuip of emmer en doe daar eerst de resin in. De eerste laag verbruikt tussen de 350 en 375 gram resin op 1 kg poeder. Meng dit met een garde in een schroefmachine tot je een mooi papje hebt. Begin in de verste hoek met smeren. Smeer een baantje Beton Cire tegen het plafond een 70 cm zal goed zijn. Doe ditzelfde tegen de wand. Je hebt zo een driehoek die je vult. Smeer steeds tegen deze driehoek aan en verander eens van schuinte om een natuurlijke look te krijgen. Gebruik een stucbord als je daarmee kunt werken. Je kan natuurlijk ook een emmertje en een plamuurmes gebruiken zoals op de foto.

Let op !! Breng de eerste laag Beton Cire badkamer niet te netjes aan !! Gebruik niet meer dan 500 gram per m² voor je eerste laag. Beton Cire is niet om uit te vullen ! Heb je een stukje dat je niet zo mooi vind ga dan niet terug. Schuur deze imperfectie er later uit.

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren en de tweede laag plaatsen. Als je alles goed glad schuurt krijg je straks een rustige Beton Cire badkamer. Wil je een stoerdere look dan schuur je niet veel , schuur dan enkel de heel grove knobbels even weg. De eerste laag word geschuurd met korrel 80 of korrel 120 onder een excentrische schuurmachine

De tweede laag maak je iets dunner aan. Doe de resin in je kuip en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Je gebruikt nu tussen de 375 en 400 gram resin per kg Beton Cire poeder. Begin net als bij de eerste laag in een schuine lijn. Houd deze lijn net iets anders als bij je eerste laag. Smeer steeds tegen de geplaatste laag aan en houd je Beton Cire nat. Als hij te droog word dan doe je deze terug in je kuip of emmer en pak wat verse Beton Cire. Zie je een imperfectie , geen stress , deze schuur je morgen gewoon weg. Werk gestructureerd en ga gewoon door. Je zal zien dat je dan het mooiste eindresultaat krijgt. Deze laag gebruik je tussen de 250 en 400 gram per m².

Stap 03. Afwerken van de badkamer

Schuur je Beton Cire badkamer tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook nog fijner schuren. Stofzuig de vloer even voor je verder gaat. De impregneer plaats je het makkelijkst met een grote vachtroller. Even de wanden goed nat maken en laten drogen. Je zal nu de uiteindelijke kleur gaan zien.

Als laatste rol je de badkamer in met de matte PU sealer. Dit kun je in 1 keer doen. Maak de sealer aan , gebruik een weegschaal daarvoor en rol de sealer goed en steeds nat in nat. We hebben goede rollers met een 11 mm vacht waarmee je dit makkelijk doet. Je kan kiezen tussen PU rollertje van 11 cm of een roller van 25 cm we hebben deze altijd op voorraad.

Wil je liever je eigen badkamer niet zelf maken? Bel ons dan even, waarschijnlijk kunnen we je connecten met iemand.

payments