Badkamer / Toilet

Beton Cire plaatsen over gipsplaten of gyproc

Beton-Cire-plaatsen-over-gipsplaten-of-gyproc

Tegenwoordig worden er veel badkamers gebouwd met gipsplaten of in Belgie Gyproc. Mooi en makkelijk bouwsysteem wat heel snel een heel mooi resultaat kan geven. Wil je hier Beton Cire op plaatsen dien je rekening te houden met wat kleine details. Zorg dat alles goed gefixeerd is en je de gipsplaten of Gyproc plaatst zoals dat door de fabriek is aangegeven. Meestal worden enkel de naden met gips afgesmeerd zoals de foto laat zien. Hierdoor krijg je een verschil in zuiging van je gipsplaten of Gyproc karton en het gebruikte stucmateriaal. Dat verschil van zuiging zal je uit de ondergrond moeten halen om in 2 lagen een strak uiterlijk met je Beton Cire te krijgen.

Hier leggen we uit wat je moet doen om een super gave Beton Cire Badkamer te maken vanaf een goede Gyproc of gipsplaten ondergrond. 

  • Zorg dat je platen goed gefixeerd zijn !
  • Primer je wanden even goed.
  • Zorg dat de inwendige hoeken vast zitten of geheel los kunnen bewegen.
  • Smeer je eerste laag dekkend op de wand.
  • Voor het sealen de inwendige hoeken even insnijden.
  • Kit de inwendige hoeken.

Zorg dat je platen goed gefixeerd zijn;

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die we je kunnen geven. Fixeer je Gyproc of gipsplaten goed aan je ondergrond. Gebruik de juiste gazen of band en smeer je sleuven goed dicht met het aangewezen product van de fabrikant.

Primer je wanden even goed;

Als je enkel de naden hebt dichtgesmeerd dan heb je een verschil in zuiging van je karton en je stuc. Dit zuigingsverschil ga je zien als je deze niet weg haalt. Gebruik een goede primer ( primer minerale ) om de zuiging geheel hetzelfde te maken. Je kan ook een kompactuna gebruiken of een universele andere primer om de zuiging gelijk te maken. Zorg wel dat het een transparante primer is. Maak je kompactuna of je primer minerale niet te dun aan. Je zuiging moet er goed uit gaan. Heb je een universele primer die heel lopend is doe dan je wanden 2 of 3 keer om de zuiging gelijk te maken.

Zorg dat je inwendige hoeken vast zitten of vrij kunnen bewegen;

Voordat je met de platen begint beslis je of je de inwendige hoeken vast gaat maken of los laat bewegen. Vast is dan ook echt vast ! De inwendige hoeken moeten dan star en blijvend scheurvrij gemaakt worden. Dit is een grote uitdaging en meestal word er besloten om de wanden los van elkaar te laten bewegen. Je snijd je inwendige hoeken in om deze te verzwakken. Als je wanden dan bewegen zal de scheur in de inwendige hoek blijven.

Smeer je eerste laag dekkend op je wanden;

Je eerste laag smeer je dekkend op je wand. Dat wil zeggen een 0,5 kg beton cire per m² wat je op je wand smeert. Met je tweede laag smeer je het geheel mooi glad. Deze laag is veel dunner dan de eerste. Lees meer over het plaatsen van Beton Cire op de informatie pagina’s

Ik zie na mijn eerste laag nog de lijnen van de stuc;

Wanneer je na  laag nog de lijnen door je beton cire ziet dan heb je niet goed genoeg geprimerd. Er is nog steeds verschil van zuiging. Geen stress, je hebt nog een kans om dit te verhelpen. Primer nog een keer met de primer minerale of met je Kompactuna. Vertrouw je het nog niet helemaal dan primer je 2 x 😀. Heb je na de tweede laag nog steeds de verschillen zitten dan kun je nog een extra laag plaatsen. Weer goed primeren en dan de derde laag plaatsen. Heb je niet genoeg dan kun je altijd nog beton cire en resin bijbestellen. Doe dit via het contact formulier want dit staat niet op onzer site. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Voor het sealen je inwendige hoeken weer insnijden;

Snij voor het sealen je inwendige hoeken even goed in. Dat doe je met een scherp spackmes of een stanley mes. Doordat je de inwendige hoek insnijd zal een eventuele scheur ook in deze hoek blijven. Smeer de sealer even goed met een kwastje in deze ingesneden hoek.

Kit je inwendige hoek;

Na 2 dagen is je sealer hard genoeg om je badkamer af te werken. Plaats een 5 mm kitnaad in je inwendige hoeken om de beweging op te kunnen vangen. Je zal nu jaren plezier hebben van je nieuwe betonnen badkamer. Wist je dat er een heleboel verschillende kleuren kit zijn. Er is er vast wel eentje die bij jouw Beton Cire kleur past.

Beton Cire plaatsen over gipsplaten of gyproc.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments