Beton Cire schades

Mijn beton cire word donker als hij nat word

Het verkleuren van Beton Cire is een teken dat er iets aan de hand is. Beton Cire is waterdicht en mag niet verkleuren door water. Je zal dan iets moeten doen om dit niet meer te hebben. Stel; je hebt eindelijk je badkamer af na weken van zwoegen en als je de eerste keer gaat douchen dan verkleurd je Beton Cire 😢. Dan heb je ergens iets niet goed genoeg gedaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zorg dat je de oorzaak weet voordat je verdere stappen onderneemt. Het heeft geen zin om gewoon iets te doen. Heb je al langer een badkamer van Beton Cire en dan gaat hij verkleuren dan is er meestal iets met je ondergrond of je kitwerk niet goed gegaan. Op de foto was het kitwerk niet goed uitgevoerd. Losgesneden om te drogen en later weer goed kitten.

Hieronder geven we een aantal oorzaken aan en de oplossingen die er voor zijn. Meestal is het oplossen heel simpel door enkel even opnieuw te sealen, er zijn ook andere oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je beton cire verkleurd. Meestal zijn die dan niet gelijk in het begin zichtbaar maar komen er later uit.

Bij de eerste keer douchen word mijn Beton Cire donker;

Als jouw beton cire douche wand verkleurd bij de eerste keer douchen betekent dat altijd dat er iets niet goed is gegaan. Meestal is dit een samenspel tussen niet vol genoeg impregneren en stukjes overslaan of niet goed inrollen bij het sealen. De oplossing is heel simpel, de donkere plekken uit laten drogen en dat wandje even goed schuren om aanhechting te krijgen. Onthoud waar de verkleuring zat en plaats een nieuwe laag sealer. Daar waar je verkleuring zat beter rollen zodat daar echt alles goed geraakt is. Heb je gaatjes dan deze even goed inwassen met een aangemaakt beton cire – resin mengsel of eruit schuren. Gaatjes zijn altijd moeilijk dicht te krijgen. Een mooi gladde muur is veel makkelijker waterdicht te maken dan een ruwere muur met allemaal gaatjes er in.

Ik zie na de eerste keer douchen wat donkere plekjes;

Net zoals hier boven al aangegeven, de beton cire laten uitdrogen. Meestal gaat dat erg snel bij die kleine plekjes. Even schuren met korrel 120 om aanhechting te krijgen en opnieuw sealen. Houd in je gedachten waar de plekjes zaten zodat je daar wat beter de sealer kan opbrengen en verdelen.

Ik zie een donkere streep in mijn Beton Cire na het douchen;

Een donkere streep is meestal een teken dat je ondergrond aan het scheuren is. Je Beton Cire is daar ook wat lichter als eromheen. Het lichter worden van je Beton Cire betekent dat deze aan het einde van zijn rek is gekomen. Dit zie je ook bij een plastieken zak waar je teveel flessen wijn in hebt gedaan. Deze word van blauw naar licht blauw en dan wit voordat hij scheurt. Als je beton cire witter word dan is hij op een gegeven moment niet meer waterdicht. Het zal dan ook niet lang duren voor je de scheur echt gaat zien dat hij ook je beton cire gescheurd heeft. Het scheuren kan wel iets erg zijn. Ga even na waar de scheurvorming vandaan komt en los dat eerst op voordat je verder gaat met je reparatie. Is het enkel een krimp scheur vanuit je stucwerk dan kun je de scheur even inwassen ( net als bij tegelwerk ) met wat beton cire die je over had en de wand even opnieuw sealen. Deze reparatie is het makkelijkst te doen. Heb je een constructieve fout en moet je hakken of breken om de fout te herstellen van de ondergrond.

Rond de kraan word mijn Beton Cire donker;

Als je beton cire bij je kraan donker word kan dat verschillende oorzaken hebben. Het kan iets heel simpel zijn zoals dat je beton cire niet goed aansluit op je kraan of dat er niet goed gekit is. Maar het kan ook iets drastischer zijn zoals een kapotte lekkende kraan of niet goed gemonteerde leidingen.

Is je kraan rozet niet goed gekit of sluit je beton cire niet goed aan dan kun je de rozet even los halen,. en even goed kitten en je rozet weer terug draaien. Let op, draai je rozet niet door je beton cire, vast is vast. Sluit je beton cire niet aan dan plaats je wat beton cire op dat plekje , rond de kraan even goed kitten, rozet er weer op draaien en je probleem zal verholpen zijn.

Is het dit niet dan is het een erger probleem. Haal de loodgieter er even bij om de kraan te repareren. Hier kunnen wij je geen advies geven hoe te handelen want wij zijn geen loodgieters 😃. Sorry. Moet je hakken om bij de kraan te kunnen dan smeer je de uitgehakte stukken weer aan met een stuc product. Deze laten drogen en je wandje weer even opnieuw in de Beton Cire zetten.

Opeens word er een plek donker op de muur of op de vloer;

Als er opeens een donkere vlek ontstaat op je wand of op je vloer dan is er iets aan de hand, dat kan iets heel simpels zijn als het loslaten van de kitnaad of een beschadiging. Doe er gelijk iets aan en laat dit niet verergeren. Als je beton cire donker word is dat altijd een teken dat er iets niet goed is en er een reparatie gedaan moet worden. Meestal helpt het om even de losse kit te verwijderen en opnieuw te kitten of je schade te repareren met de overschot die je nog op zolder hebt staan van je originele beton cire poeder. Heel kleine dingetjes kunnen ook opgelost worden door even opnieuw te sealen. Let op ! Wel schuren om een goede aanhechting te garanderen.

Ik zie donkere plekken rond de drain ontstaan;

Als er rond je drain donkere plekken komen dan heeft dat altijd te maken met de drain. Dat is meestal een vergeten of te kleine uitzetvoeg. Rond de drain heb je altijd een uitzetvoeg nodig omdat de drain veel sneller uitzet met warmte dan de vloer er omheen. Zeker in de douche hoek heb je een uitzetvoeg nodig rond je drain. Daar word de drain in enkele minuten 20 graden warmer, je vloer is 18 en je onder de douche gebruik je water met 38 graden of meer. Heb je een heel lange drain dan zal je ook een bredere uitzetvoeg aan moeten houden anders gaat de vloer rond de drain kapot. Je kan veel meer lezen op onze pagina waterdichte drain of douchegoot maken.

Bij de vloer en muur aansluiting zie ik donkere plekken ontstaan;

Als er in de inwendige hoeken, vloer muur aansluiting of de inwendige hoek van de muren donkere plekken ontstaan heeft dat met het kitwerk te maken. Niet goed gehechte kit zal altijd water doorlaten. Verwijder de losse kit en laat de beton cire drogen. Hoe lang dit duurt ligt aan de hoeveelheid water wat in de muur of vloer is kunnen komen. Als de beton cire weer droog is kun je de kitnaad opnieuw aanbrengen. Lees voor meer informatie de Moet je Beton Cire kitten pagina en de tips blog Is er kit in mijn Beton Cire kleur.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments