Beton Cire schades

Kan Beton Cire scheuren?

Beton cire scheuren

Beton Ciré kan van zichzelf niet scheuren. Beton Cire weerhoud echter jouw ondergrond ook niet van scheuren en kan dat ook niet opvangen. Dit betekend eigenlijk dat als je huis gaat scheuren dit ook door de Beton Cire heen gaat scheuren. Je kan dit goed zien gebeuren als dit aan de hand is. Op de plaats waar de ondergrond aan het scheuren is word de Beton Cire lichter van kleur. Je kan dit ook goed zien met de Albert Heijn tas die van blauw naar steeds lichter blauw gaat als er teveel wijn in de plastieken tas zit. Als de tas wit word scheurt hij helemaal open. Dit zal ook gebeuren met Beton Cire.

Hoe voorkom je scheuren?

Dit kun je natuurlijk altijd voorkomen door met vakmensen te werken. Een professionele stukadoor zal u beter inlichten in de voors en tegens van de verschillende producten die er zijn om te stukadoren. Dit is hetzelfde met de vloerenlegger. Dilateer op de juiste manier en lijm dag aansluitingen altijd goed aan elkaar. Laat een constructeur even berekenen of de badkamer wel daar geplaatst kan worden en wat dit doet met de gewicht verdeling van uw huis. Verdik eventueel de funderingen als de badkamer aan de andere kant van het huis word geplaatst. Bij het aanbouwen aan een oude situatie is de kans natuurlijk nog groter voor scheurvorming. Overleg met de architect of een vast en star model mogelijk is bij jullie. Als dit niet kan kun je beter een dilatatie profiel plaatsen en de aanbouw los laten zitten van het hoofd gebouw. Bij vloerverwarming doe je het opstook- en afkoelprotocol voordat je Beton Cire verwerkt. Scheuren in de ondergrond kunnen dan nog heel makkelijk gemaakt worden met epoxy schraaplaag en krammen. Bij nieuwbouw of plaatsing van een nieuwe cementdekvloer raden we de volgende vloer aan ; druksterkte NEN 2741-2008 min CW 16,CW 20 is gewenst. Vlakheid als voor grote tegels NEN 2747-2001 klasse 3 BRE screed klasse B kantoorgebouw.

  • Zoek een kundig stukadoor of vloerenlegger
  • Gebruik bij twijfel altijd extra wapening
  • Laat de gewichten berekenen
  • Vraag om details van de aansluiting oud / nieuw.
  • Hoe harder de ondergrond hoe hufter proofer word de Beton Cire.

Bij nieuwe cement dek vloeren word voor de ondergrond verbetering veelal epoxy schraaplaag geplaatst. De verzanding is uit de vloer en de kleine scheuren worden weer aan elkaar geplakt. Over het algemeen is dit afdoende voor een scheurvrij eindresultaat. Mits de waterstand niet veranderd , de NAM geen extra gas nodig heeft en nog veel meer oorzaken die scheurvorming bevorderen. Lees hier meer over het belang van een goede ondergrond.

Repareren van een scheur

Als de oorzaak gevonden is van de scheur in de Beton Cire kan er een reparatie uitgevoerd worden. Dit heeft geen zin als de oorzaak niet verholpen is !! Als er een groot gat is gehakt heeft repareren geen zin meer en doe je de hele wand even opnieuw om een mooi eindresultaat te krijgen. Als het een kleine reparatie is dan kun je dit doen door de randen af te plakken met de gele tape , wat aangemaakte Beton Cire erin plaatsen , kan met troffeltje , kan ook met de vinger als het een scheur is. Hard laten worden , schuren , gele tape verwijderen en even aantippen met de impregneer en de PU sealer mat.

TIP: Bewaar wat Beton Cire poeder voor reparaties

Doordat Beton Cire een natuurlijk materiaal is zijn de kleuren altijd indicatief. Bewaar de overgebleven op kleur gemaakte poeder voor een latere reparatie. Je bent dan verzekerd van de goede kleur. Moet je toch bijbestellen dan kun je beter een tint lichter pakken bij de lichte kleuren. De donkere kleuren zijn makkelijker en vergevender natuurlijk.

scheuren van beton cire

Laat Beton Cire niet uitdrogen

Net als alle materialen is uitdrogen funest. Je huid gaat rimpelen , de rode Ferrari word oranje en de mooie houten boeken kast gaat scheuren. Gebruik de revitalift voor Beton Cire. Met de polymeer voed je de badkamer of je vloer weer. Net als met de auto, dit doe je als de lak flets word. Dit hoeft echt niet elke week. Dat doe je met de auto ook niet. En als je een week op safari bent geweest weer wel. Deze polymeer geeft een laagje op de Beton Cire die als scherm werkt en de Beton Cire weer doet leven. De kleuren worden weer terug mooier.

Na deze voorbereidingen kunt u het pakket gebruiken die voor u van toepassing is. Bekijk deze in onze webshop.

Met Beton Cire je persoonlijke stijl benadrukken:

Met beton cire accentueer je je eigen persoonlijke stijl. Het handmatig opgebrachte, waterdichte betonstuc kan ruw blijven of heel glad gepolijst worden verwerkt. Heel egaal van kleur of met van die leuke echte schakeringen. Net welke sfeer je wilt creëren. Beton Ciré is met goed gereedschap heel eenvoudig zelf aan te brengen. Doe mee met een van onze wekelijkse workshops, waarbij je snel de fijne kneepjes van het Beton Ciré verwerken leert.

Trap-renovatie-met-Beton-Floor-trap-van-beton-d.h.z.-1

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je Beton Cire  op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste toiletten, badkamers en meubelen, met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog eens 10% korting op je Beton Cire.

Beton ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren. Heeft u vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments