Inhoudsopgave
Zorg voor een goede ondergrond!
Een goede ondergrond is essentieel voor moderne dunne overlaging zoals Beton Cire , betonlook of gietvloer. De ondergrond moet strak , glad , vlak , star , goed gefixeerd en blijvend scheurvrij zijn. Neem een erkende aannemer , stukadoor of vloerenlegger om geen problemen te krijgen met je ondergronden zoals op de foto hierboven. Gebruik stukgaas en wapen de vloeren om krimp , kruip , uitzetting , schotelen , zetten , nazakken enz. op te vangen zodat de ondergronden niet gaan trekken of verzakken. Een dunne laag Beton Cire of gietvloer kan dit niet aan elkaar houden natuurlijk.
Goede ondergrond; stucwerk
Cementgebonden , aquastuc , of gewoon MP 75. Maakt helemaal niets uit. Onze Beton Cire plakt op alles. Gebruik wat je zelf graag wil en wat kan in jullie specifieke situatie. Er is geen universeel stuc systeem dat overal en altijd werkt helaas. Gebruik gaas in de stuc waar het nodig is. Baat het niet dan schaad het ook niet. Gebruik de gaas zeker rond de ramen versmallingen en verbredingen. Wil je geen kit gebruiken in de inwendige hoeken zorg dan dat de hoeken goed gefixeerd zitten zodat deze niet meer kunnen bewegen. Het liefst zien wij ingesneden binnen hoeken die later gekit kunnen worden. Veel minder gevoelig voor lekkages. Gebruik voor de uitwendige hoeken een ouderwets rond hoekijzer. De moderne scherpe zijn te scherp en kun je niet overlagen. De oude rondere kun je met het hoekschopje goed overlagen zodat je geen zilveren lijntjes hebt na het plaatsen van de Beton Cire.
Goede ondergrond; gipsplaten / gyproc
Als je voor gipsplaten kiest als ondergrond zorg dan dat deze goed vast staan en onderling goed zijn gefixeerd. Gebruik de juiste voegafwerking op de naden, vraag aan de leverancier van de gipsplaten wat je moet doen om een scheurvrije voegafwerking te maken. Houd de inwendige hoeken werkend. Gebruik na het plaatsen van de Beton Cire een goede sanitair kit om de hoeken te dichten en de werking op te vangen. Gebruik ook weer de ouderwetse rondere hoekijzers voor de uitwendige hoeken. Smeer de hoeken aan en de naden dicht. Inwendige hoeken insnijden. Gebruik een goede primer voor zuigende ondergronden om de zuiging van het gipskarton en de witte stuc gelijk te maken. Dit doe je met Compaktuna , in Nederland gebruik je een universele primer van Knauf , Princen of Ardex.
Goede ondergrond; cementdekvloer of chape
Een nieuwe cementdekvloer / chape altijd goed aanduwen tijdens het plaatsen, dat bevorderd de sterkte van de specie. In professionele taal heet dit goed verdichten. Gebruik randfoam waar dat nodig is en houd een uitzet voeg rond de drain. Rond de drain kun je compriband gebruiken waar je tegen aan smeert. Gebruik chape netjes of vezels om de scheurvorming weg te nemen. Laat de vloer goed drogen , niet te snel , minimaal 30 dagen voor je verder kan gaan. Is er vloerverwarming in de vloer stook dan de vloer goed op. Dit heet opstook- en afkoelprotocol. Hiermee word tevens de verwarming installatie getest. Is de vloer gescheurd na het opstoken dan zal je dit moeten verhelpen. Is hij goed kan er gelijk beton cire op. De vloeren verbeter je met een epoxy schraaplaag. Scheuren worden hiermee en eventueel krammen weer aan elkaar ‘geplakt ‘en verzanding word weg genomen. De vloer zal nu veel harder zijn wat ook voordelen heeft.
Vertrouw je jouw ondergrond nog steeds niet?
Wat moet je doen als je de ondergrond nog niet vertrouwd ?
Wanden; afhankelijk van het gebrek zou je op wanden een technische laag kunnen plaatsen. Dit is de Beton Cire hechtlaag waar je een buiten stucgaas in plaatst. Dit voorkomt natuurlijk al een heleboel ellende. Het liefst zien we natuurlijk dat de gaas in de echte stuk is verwerkt. Deze is altijd veel dikker en zal daarom natuurlijk ook veel meer kunnen weerstaan. Ardex , Schonox en Knauf hebben hier heel goede materialen voor.
Vloeren; net als met wanden is een goede vloer natuurlijk heel belangrijk. Niet alleen dat hij niet scheurt maar ook dat de vloer de gewenste hardheid heeft. Laat de verwarming leverancier de verwarming even opstoken en weer af koelen. Doe dit een paar keer achter elkaar dat opstoken en afkoelen. Dan weet je zeker dat de installatie goed werkt en door het opstoken en afkoelen komen de zwakke plekken ook uit de vloer. Is de vloer gescheurd dan gebruik je krammen en epoxy schraaplaag om deze weer te dichten en te plakken. Schraap daarna heel de vloer met epoxy in zeker als er al een verzanding is. Dat zie je wanneer je met je hand over de vloer wrijft er korreltjes los komen. Het is gewoon raadzaam om op een nieuwe cementdekvloer / chape een epoxy schraaplaag te plaatsen. De vloer word er gewoon sterker door.
Met Beton Cire je persoonlijke stijl benadrukken:
Met beton cire accentueer je je eigen persoonlijke stijl. Het handmatig opgebrachte, waterdichte betonstuc kan ruw blijven of heel glad gepolijst worden verwerkt. Heel egaal van kleur of met van die leuke echte schakeringen. Net welke sfeer je wilt creëren. Beton Ciré is met goed gereedschap heel eenvoudig zelf aan te brengen. Doe mee met een van onze wekelijkse workshops, waarbij je snel de fijne kneepjes van het Beton Ciré verwerken leert.
Workshops
Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je Beton Cire op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste toiletten, badkamers en meubelen, met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog eens 10% korting op je Beton Cire.
Beton ciré van Beton Aparte
Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren. Heeft u vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.