Nieuws

Wat is een gevlinderde / gepolierde betonvloer eigenlijk?

Wat is een gevlinderde / gepolierde betonvloer eigenlijk?

Een gevlinderde / gepolierde betonvloer is een betonvloer die is gestort en met machines glad is gemaakt tijdens het drogen. Deze vloeren worden veel in de industrie gebruikt omdat ze zo gruwelijk hard zijn en heel makkelijk met een zachte bezem te vegen. In je woning zal je nadat jouw betonvloer gevlinderd / gepolierd is nog wel iets moeten doen want je zal in jouw woning andere eisen hebben als een bedrijf in zijn magazijn.

Een gevlinderde / gepolierde betonvloer is hard en glad

Een gevlinderde / gepolierde betonvloer is hard en glad. Je zal in het begin een heel donkere glimmende vloer hebben. Dat komt doordat een betonvloer blauw gedraaid word. Geen stress, de glans en dat donkere gaat er af. Je zal pas na een paar weken jouw eigen betonkleur kunnen zien. Het mooie van beton is dat deze kleur altijd anders is en dat er soms ook van die mooie wolken in zitten.

Je kan niet op een gevlinderde / gepolierde betonvloer gaan wonen.

Zoals hierboven al gemeld kun je op jouw gevlinderde / gepolierde betonvloer niet gaan wonen. De betonvloer is nog veel te poreus. Je zal jouw betonvloer dan ook klaar moeten maken om er op te gaan wonen. Dat doe je met verschillende methodes, polymeren, polijsten of sealen.

Betonvloer-polieren-vlinderen-bijna-klaar
Betonvloer-polieren-vlinderen-bijna-klaar

Je betonvloer polymeren

Je kan jouw betonvloer polymeren om er op te gaan wonen. Dat gaat heel makkelijk met een platte dweil van de AC Tion of met het was applicatie setje. Je dweilt je betonvloer even met de impregneer. Doe dit nat in nat en je maakt je betonvloer even lekker nat met de impregneer. Na een uurtje zal de impregneer droog zijn en kun je de polymeer op dweilen. Ook lekker nat maken en nat in nat doorwerken. Je plaatst de polymeer 2 keer voor een goed resultaat. Is nu jouw betonvloer bestand tegen alles? Nee natuurlijk niet, als je een vloer wil hebben die tegen alles kan dan moet je nooit een betonvloer nemen.

De polymeer geeft een matte eiglans en je zal jouw betonvloer veel makkelijker kunnen dweilen en schoonmaken. Verwijder vet en vuil direct en je zal met deze afwerking een super gave natuurlijke betonvloer hebben.

Wat heb ik nodig om te polymeren?

Je betonvloer polijsten

Wil je graag een wat glanzender resultaat dan kun je jouw betonvloer polijsten. Dat doe je met de diamant pads onder een boenmachine. Vanaf een mooie gevlinderde / gepolierde betonvloer goed zelf te doen met de juiste producten en machines. Je begint altijd met het impregneren van je betonvloer. Let op, dit is een andere impregneer dan voor het polymeren! Je plaatst deze impregneer met een platte dweil van de AC Tion of met onze was applicatie set. Weer goed nat in nat werken. Als de impregneer voor betonvloeren droog is ga je met de diamant pads polijsten, na de laatste stap plaats je de dweilwas en die boen je in met een witte pad onder je boenmachine. Lees meer op de how to pagina beton polijsten.

Wat heb ik nodig om mijn betonvloer te polijsten?

Je betonvloer sealen

Je kan ook jouw betonvloer sealen. Deze afwerking van een gevlinderde / gepolierde betonvloer is wel de minste. Iedereen weet dat coaten klote is. Als na een jaar of 2 – 3 je verf al van je kozijnen af komt terwijl daar enkel een vlieg op komt kun je jezelf wel voorstellen wat een vloer doet. Je zal steeds je betonvloer moeten schuren en weer sealen om je vloer mooi te houden. Er bestaan geen transparante sealers of coatings meer die hufter proof zijn.

Om je betonvloer te kunnen sealen heb je eerst een goede 2-k impregneer nodig. Deze 2-k impregneer zorgt dat de sealer gaat hechten aan je gladde ondergrond. Als na een uurtje of 12 de 2-k impregneer droog is kun je jouw betonvloer gaan sealen of coaten.

Wat heb ik nodig om mijn betonvloer te sealen?

Heb je nog technische vragen?

Link

Betonvloeren

Hoe polijst ik zelf mijn betonvloer

6 min. leestijd

Link

Betonvloeren

Glanzende afwerking betonvloer doe het zelf

4 min. leestijd

Link

Betonvloeren

Betonvloer voor en nadelen

5 min. leestijd

Bekijk alle artikelen

Dit kun je gewoon zelf !!

Je kan zelf op een heel makkelijke manier jouw betonvloer behandelen. Gebruik de juiste producten en de juiste machines en je hebt jouw betonvloer zo klaar voor gebruik. Ben je zuinig op je betonvloer dan zal de betonvloer er steeds mooier gaan uitzien. Houd je de vloer niet bij en kijk je nergens naar dan zal jouw betonvloer er snel niet meer uit zien. Het is eigenlijk net als bij een marmer vloer, die zal je ook moeten bijhouden en je zelf aan moeten passen aan je vloer. Lees ook onze betonvloer voor en nadelen.

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je Beton Cire op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste badkamers, trappen en vloeren, met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog 10% korting op jouw Beton Cire.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments