Betonvloeren

Je betonvloer schoonmaken

Betonvloer schoonmaken begin

Je bent net klaar met de bouw en je betonvloer is niet meer zo mooi als in het begin. Witte kalkplekken, doffe look en vuil zoals het fotootje hierboven. Hoe maak je dat weer schoon, mooi en leefbaar? Daarnaast kan het ook zijn dat je gevlinderde / gepolierde betonvloer vuil is geworden en dan zal er ook een stuk van dit verhaal voor jou van toepassing zijn. Hier gaat het om een heel grove vervuiling van een betonvloer in de kelder die nadat de bouw klaar is schoongemaakt moest worden.

Alles wat we aangeven kan bij jou anders zijn, misschien zal je meer keer moeten strippen en misschien moet je meer polijsten dan wat we hier aangeven. Beton is nooit overal hetzelfde en de vervuiling is nooit overal hetzelfde. Hieronder hoe jouw betonvloer schoonmaakt.

  • Begin met het vegen en stofzuigen
  • Maak de betonvloer schoon met de stripper en zwarte pad
  • Wil je gaan polijsten of toch liever polymeren?
  • Je betonvloer polymeren
  • Je betonvloer polijsten
  • En als laatste je betonvloer onderhouden

Begin met vegen en stofzuigen;

Alles begint met het goed vegen en stofzuigen van je betonvloer. Het schoonmaken van je betonvloer begint daar. Zeker nadat de bouw klaar is zal dat wel nodig zijn. Veeg met een zachte bezem de vloer helemaal goed schoon. Als je dat hebt gedaan dan stofzuig je de betonvloer even goed dat je alle losse vervuiling al weg hebt voordat je de betonvloer schoonmaakt.

Maak de betonvloer schoon met de stripper en zwarte pad;

Je betonvloer is geveegd en gestofzuigd en nu ga je de betonvloer schoonmaken. Je maakt de stripper aan met water. Verdeel dat over je betonvloer, met een zachte bezem even uitvegen. Zorg dat de betonvloer nat blijft en laat het mengsel een minuut of 10 zijn werk doen. Na een minuut of 10 ga je met de boenmachine en de zwarte pad door het water heen. Goed schrobben en je zal al zien dat het water super vies gaat zien. Laat de betonvloer niet opdrogen!! Als je een stuk hebt gedaan even met een waterstofzuiger het vieze water er af halen en zo verder tot je alles hebt gehad. Is alles goed schoon geworden dan kun je verder, is dat niet dan herhaal je deze stap nog een keer. Voor heel hardnekkige vervuiling kun je ook de rode diamant pad gebruiken in plaats van de zwarte pad.

Wil je gaan polijsten of toch liever polymeren?

Als je betonvloer goed schoon is kun je verder met de afwerkingen. Wil je gaan polijsten of toch liever polymeren? Met polijsten krijg je een glanzende afwerking, met polymeren is je betonvloer veel matter.

Je betonvloer polymeren;

Wanneer je jouw schone betonvloer wil polymeren hoef je eigenlijk niet veel meer te doen. Is alles glad genoeg naar je zin dan heb je de diamant pads niet nodig. Je kan de betonvloer impregneren en als de impregneer droog is 2 keer polymeren. Het impregneren en polymeren doe je gewoon met een platte dweil van de action. Doe dit steeds kruislings. De impregneer van links naar recht, de eerste laag polymeer van voor naar achter en de tweede laag polymeer van links naar rechts. Na een uurtje of 12 kun je er weer op.

Je betonvloer polijsten;

Om je betonvloer te polijsten zal je wat meer moeten doen. Je begint met het impregneren van de betonvloer. Let op!! Dit is de impregneer voor betonvloeren! Als de impregneer droog is dan ga je beginnen met het polijsten. Polijsten doe je met de diamant pads. Je begint met stap 1 de rode diamant pad. Steeds een keer of 7 de hele vloer polijsten. Ook weer kruislings voor het mooiste resultaat. Heb je na de groene al een mooie glans op je betonvloer zitten. Nadat je de groene diamant pad hebt gebruikt dweil je de vloer met de dweilwas en voor een verglaasd resultaat boen je de dweilwas op met de witte pad tot hoogglans.

Als laatste je betonvloer onderhouden;

Met een goed onderhoud blijft je betonvloer in top conditie. Het onderhouden van een gepolijste betonvloer is anders dan die van een gepolymeerde betonvloer. Je kan alles lezen in onze betonvloeren blogs.

Betonvloer schoonmaken resultaat
Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments