Nieuws

Wat is Mortex eigenlijk?

Wat is Mortex eigenlijk

Wat is Mortex eigenlijk?

Mortex is een product van Beal dat ook een betonnen look en feel geeft. Mortex is ook een waterdicht systeem dat je in een badkamer kunt gebruiken. Je kunt vloeren , wanden en meubelen maken van Mortex. Heel goed product , iets duurdere betonlook en wat moeilijk aan te brengen.

Mortex bestaat uit:

Op de site van Mortex spreekt men over een minerale micro mortel voornamelijk gemaakt van natuurlijke kalk. Waterdicht in de massa met een oneindig spel van kleuren en effecten.

Mortex heeft een Beton Cire look

Zoals Beal de fabrikant het op zijn site vermeld heeft Mortex mineral skin een ‘Beton Cire’ look. Je kan met Mortex verschillende dingen doen. Trappen , vloeren en wanden zijn allemaal mogelijk. Het afwerken doe je met  een coating of een wax.

Verschil tussen Mortex en Beton Cire

De look en feel zijn nagenoeg gelijk , de prijs en het verwerken maakt het grote verschil. Mortex is voor de doe het zelver te moeilijk om aan te brengen. Het product droogt heel snel waardoor je veel meer schakeringen gaat krijgen. Beton Cire kun je veel langer verwerken en daarom een veel rustigere look geven. Beton Cire gebruikt een sealer die je bijna niet ziet zitten met een heel natuurlijk mat uiterlijk. De prijs van Mortex ligt ook iets hoger dan die van Beton Cire. Je kan Mortex ook niet op maat bestellen , je neemt gewoon de verpakking eenheden.

Mortex badkamer
Mortex vloer

Mortex badkamer zelf maken

Wil je graag een mortex badkamer zelf maken, probeer dan eens Beton Cire. Heel makkelijk zelf aan te brengen en heel veel verbeter momenten. Kun je niet zo goed smeren , dan schuur je toch wat meer. Je hebt altijd een unieke look. We geven twee keer per week workshops om het zelf te doen. Je maakt heel makkelijk een heel gave betonlook badkamer met Beton Cire. Lees meer over het maken van badkamers en de badkamer renovatie gelijk over tegels.

Wat heb ik voor een badkamer nodig?

Mortex vloer zelf maken

Wil je graag een mortex ‘beton cire look’ vloer dan hebben wij Beton Floor. Dit is de vloeren variant van Beton Cire. Je kan deze soort Beton Cire op vloeren en trappen gebruiken. Beton Cire heeft een heel lange potlife waardoor je heel makkelijk een mooie vloer maakt. Kun je niet zo goed smeren gebruik dan een woodboy om je vloer glad te schuren. De eerste laag schuur je met korrel 80 , de tweede laag met korrel 120 of nog fijner als je dat wil. De impregneer dweil je heel simpel op je vloer en de matte afwerking doe je met een goede roller. Al deze producten zitten in onze pakketten en het professionele systeem

Wat heb ik voor een vloer nodig?

Mortex trap zelf maken

Heb je een slechte trap dan kun je deze ook een ‘mortex betoncire look’ geven. We hebben complete pakketten trap systemen als je een renovatie van een standaard trap wil doen. Heb je een eigen betonnen trap dan kun je ook het materiaal per m² bestellen. Alles komt dan op maat bij je aan. Lees meer over onze trappen.

Wat heb ik voor een trap nodig?

Heb je nog technische vragen?

Link

Badkamer / Toilet

Is er kit in mijn Beton Cire kleur?

4 min. leestijd

Link

Badkamer / Toilet

Moet je Beton Cire kitten?

3 min. leestijd

Link

Badkamer / Toilet

Beton Cire plaatsen over gipsplaten of gyproc

4 min. leestijd

Bekijk alle artikelen

Maak het gewoon zelf !!

Wil je graag zelf je eigen badkamer , vloer of trap maken kun je bij ons alles bestellen wat je nodig hebt. We hebben alles in voorraad en je hebt je producten snel in huis. Wil je Beton Cire ervaren kom dan eens naar onze showroom / training centrum in Baarle Nassau. 200 m² mortex achtige vloeren , een badkamer , keuken , hanghoek en steiger. Bekijk eens wat onze klanten maken met onze producten.

Wil je meer Mortex inspiratie ;

Wist je dat je met beton cire heel makkelijk je badkamer kan renoveren? Gewoon met betoncire over je tegels heen zonder te slopen!

Beton Cire trailer

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je Beton Cire en Beton Floor Cire op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste badkamers, trappen en vloeren, met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog 10% korting op jouw Beton Cire.

Beton ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren. Heeft u vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments